Nočna prometna nesreča: Z mladoletnim otrokom prevažal osem migrantov, trije v nesreči padli iz prtljažnika

A.L., Tina Recek
28.11.2019 07:30

Državljan Bosne in Hercegovine z BMW-jem na primorski avtocesti cesti trčil v odbojno ograjo. Ob silovitem trku iz prtljažnika padli trije potniki, migranti iz Sirije, dva sta umrla.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Na avtocesti med Brezovico in Vrhniko v smeri Primorske se je danes okoli pol druge ure zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva potnika. Tragediji je botrovala neprilagojena hitrost.
Kot je dejal Primož Kadunc iz Policijske uprave (PU) Ljubljana, je 42-letni državljan Bosne in Hercegovine v avtomobilu znamke BMW poleg mladoletnega sopotnika, svojega pastorka, prevažal še osem moških. Pet jih je sedelo na zadnjih sedežih, trije pa v prtljažniku, vsi pa so bili migranti iz Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Do nesreče je prišlo, ko je prehitel tovorno vozilo in je ob menjavi pasov zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Nakar se je vozilo začelo vrteti in je trčilo še v odbojno ograjo ob prehitevalnem pasu. Trk je bil tako silovit, da so iz prtljažnika popadali trije potniki. Eden je umrl na kraju nesreče, drugi v ljubljanskem kliničnem centru, za življenje tretjega se še borijo. V nesreči se je poškodoval še en potnik, a jo je odnesel z lažjimi poškodbami.

Okužb s tuberkolozo za zdaj niso potrdili 

Po besedah Kadunca je s posnetkov kamer razvidno, da so najprej želeli zapustiti kraj nesreče, a so se potem vrnili in počakali na policiste. Možje v modrem še sumijo, da so bili migranti okuženi s tuberkulozo. Policija je pozneje sporočila: "Vse osebe so bile pregledane zaradi sumov prenosljivih bolezni, ki pa se do sedaj niso potrdili." Štirje miganti so sicer zaprosili za azil. 
Organi pregona so vozniku odvzeli prostost in bodo proti njemu spisali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in nelegalnega prehajanja državne meje. Ali je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom prepovedanih substanc, Kadunc še ni ni mogel povedati, saj rezultatov strokovnega pregleda še nimajo. Je pa še dodal, da je na območju PU Ljubljane do današnjega v prometnih nesrečah umrlo 19 ljudi, lani v celem letu pa 17.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta