Nesreča na Dolenjskem: Ozadje tragedije je to, da je v avtu zmanjkalo goriva, voznico so pretepli

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
13.03.2019 12:44

Na avtocesti proti Novemu mestu se je sinoči zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 15-letnik, 22-letnik pa je huje poškodovan. Za nesrečo sta bila kriva sama. Stekla sta čez avtocesto, ko je po njej pripeljala 37-letna voznica. Po trčenju je nemudoma ustavila in jima stekla na pomoč, kar so ji prijatelji ponesrečenih preprečili. Brutalno so jo zbrcali na prizorišču, posredovati je moralo več policijskih patrulj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tragična nesreča se je zgodila pri naselju Grm, ko sta mladeniča stekla čez avtocesto v trenutku, ko je iz smeri Ljubljane pripeljala nič hudega sluteča voznica osebnega avtomobila. Kljub zaviranju ji nesreče ni uspelo preprečiti, trčila je v oba pešca. Mladoletnik je umrl na prizorišču, starejšega so morali reševalci oživljati, odpeljali so ga v bolnišnico, od koder so policiji pozneje sporočili, da so njegove poškodbe hude, ni pa v smrtni nevarnosti. "Zdravniško pomoč so nudili tudi voznici," je sporočila tiskovna predstavnica novomeške policije Alenka Drenik, o okoliščinah vzroku za nesrečo pa ni razkrila skoraj nič. "Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo," je zapisala v sporočilu za javnost.
Kot smo izvedeli od virov blizu policije, je ozadje tragedije to, da je v cliu, v katerem se je pred nesrečo po avtocesti peljalo več ljudi iz romskega naselja Brezje - vozil je omenjeni 22-letnik, zmanjkalo goriva.
Mladenič je clia ustavil na odstavnem pasu in poklicali so prijateljico, naj jim pripelje gorivo. Ta se je odzvala in priskočila na pomoč, vendar je do naselja Grm pripeljala iz nasprotne smeri in se zato ustavila na odstavnem pasu na drugi strani avtoceste. Ura je bila nekaj pred deveto zvečer, ko sta 22-letni voznik clia in mladoletni sopotnik čez avtocesto stekla proti njej. 37-letnica nesreče ni mogla preprečiti. Policija je v uradnem sporočilu zapisala, da so morali tudi njej nuditi zdravniško pomoč, zakaj jo je potrebovala, pa iz policijskega pisanja ni izhajalo. Po naših zanesljivih informacijah so žensko na prizorišču nesreče, za katero ni bila kriva, brutalno pretepli, ko je po trčenju ustavila in stekla proti poškodovanima, da bi jima pomagala. Dva moška sta jo zbila na tla in obrcala, dokler na kraj nesreče ni prispela policija. Po naših podatkih je posredovalo več patrulj.
Kakšnih deset prijateljev žrtev prometne nesreče se je zbralo tudi pred bolnišnico v Novem mestu, a so se strasti dotlej že umirile, zato policiji ni bilo treba posredovati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta