Najprej bežal pred policisti, nato namerno trčil v policijsko vozilo, žalil in grozil

ČK
10.10.2024 15:17

S pijanim 31-letnikom za volanom in njegovimi sopotniki so imeli celjski policisti sinoči veliko dela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Policisti so sinoči okoli 23.30 v Celju ustavljali voznika osebnega vozila, ki pa znakov policistov za ustavljanje ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo po več celjskih ulicah in nato odpeljal v smeri Laškega. Z vožnjo je ogrožal sebe, sopotnike in druge udeležence cestnega prometa.

Voznik je v Laškem nato ustavil in sunkovito vzvratno zapeljal proti policijskemu vozilu, ki je ustavilo za njim, trčil v vozilo in nato odpeljal. Policisti so morali v nadaljevanju uporabiti sredstvo za prisilno ustavljanje vozil stinger, a ga je 31-letnik tudi prevozil in po približno pol kilometra ustavil. V vozilu sta bila še dva sopotnika in sopotnica.

Voznik, ki je imel v krvi nekaj manj kot promil in pol alkohola, je v nadaljnjem postopku policiste žalil in jim grozil. Vozilo so mu zasegli, moškega pa pridržali. Zaradi storitve več cestnoprometnih prekrškov sledi obdolžilni predlog, zaradi kršitev javnega reda in miru so vozniku in dvema sopotnikoma izdali plačilne naloge, zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi pa bodo 31-letnika kazensko ovadili.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta