Mariborski kriminalisti prijeli skupino preprodajalcev mamil

STA, A.L.
12.01.2024 14:51

Dve osumljena so privedli k preiskovalnemu sodniku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V sklopu hišnih preiskav in v času kriminalistične preiskave so zasegli različne vrste prepovedanih drog, kot so heroin, kokain, konoplja ter različne vrste tablet z vsebnostjo prepovedanih drog.
Pu Maribor

Mariborski kriminalisti so v sodelovanju s kolegi iz policijskih uprav Murska Sobota, Celje in Ljubljana v sredo prijeli sedem ljudi in s tem zaključili dalj časa trajajočo kriminalistično preiskavo s področja prepovedanih drog na območju policijskih uprav Maribor, Ljubljana in Murska Sobota. Dve osumljena so privedli k preiskovalnemu sodniku.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor, so na podlagi sodnih odredb na osmih lokacijah izvedli hišne preiskave zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih vozil. V njih so iskali dokaze o storitvi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

V sklopu hišnih preiskav in v času kriminalistične preiskave so zasegli različne vrste prepovedanih drog, kot so heroin, kokain, konoplja ter različne vrste tablet z vsebnostjo prepovedanih drog. Med drugim so zasegli nekaj več kot 200 gramov heroina.

Vse zasežene droge so bile pakirane v več manjših paketih, pripravljenih za nadaljnjo prodajo. V eni od hišnih preiskav so zasegli tudi pištolo z vstavljenim nabojnikom in pripadajočimi naboji.

V eni od hišnih preiskav so zasegli tudi pištolo z vstavljenim nabojnikom in pripadajočimi naboji.
Pu Maribor

Kot so pojasnili na policiji, predkazenski postopek, ki ga usmerja mariborsko tožilstvo, poteka zoper osem ljudi, ki so osumljeni storitve 19 kaznivih dejanj s področja drog in enega kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnja in promet orožja ali eksploziva. Skupaj so pridržali sedem ljudi, od katerih sta bila dva privedena k preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta