Madžara vlomila v stanovanjsko hišo v Tepanju. Med begom pred policisti, ki je enemu uspel, kradla osebna vozila ...

ČK
16.11.2022 12:38

Na območju Slovenije 33 in 37 let stara storilca še nista bila obravnavana za kazniva dejanja, dobro pa sta znana madžarski policiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gordana Possnig

Prejšnji četrtek okoli 19. ure so konjiške policiste obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo v Tepanju. Storilca sta ukradla denar in pobegnila. Nato pa so občani opazili vozilo madžarskih registrskih oznak in voznika, ki jim je bil sumljiv. Zadržali so ga do prihoda policistov. Izkazalo se je, da je čakal vlomilca. Vozniku so odvzeli prostost, vozilo pa zasegli.

Konjiškim policistom so se pri pregledu okolice pridružili še policisti bližnjih policijskih postaji in vodniki službenih psov. Pri pregledu terena so v Tepanju opazili kolesarja, ki sta vozila proti Draži vasi. Ko sta opazila policiste, sta odvrgla kolesi in zbežala, nato pa v Draži vasi ukradla osebno vozilo. Ko se jima je po nekaj metrih pokvarilo, sta zbežala proti Novi vasi in tam ukradla drugo vozilo. Ko sta med begom opazila policijsko vozilo, sta ugasnila luči in zaradi slabe vidljivosti - bila je noč in gosta megla - zapeljala z vozišča, vozilo pustila v jarku in peš zbežala. Eden od njiju je v Tepanju ukradel osebno vozilo in pobegnil, drugega so izsledili, ko je peš hodil po avtocesti.

Obema osumljenima, tako vozniku, ki je čakal vlomilca, kot storilcu, ki so ga prijeli na avtocesti, so odredili pridržanje in ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa jima je odredil pripor  Osumljena sta najmanj treh vlomov v stanovanjske hiše, eden od njiju je osumljen še tatvine kolesa in tatvine dveh osebnih vozil. V zaseženem vozilu so policisti našli predmete, ukradene v dveh vlomih na območju Policijske postaje Celje.

O storilcu, ki je pobegnil, obvestila še zbirajo. Oba osumljena sta državljana Madžarske, stara 33 in 37 let. Na območju Slovenije še nista bila obravnavana za kazniva dejanja, sta pa stara znanca policije na Madžarskem.

Vsa tri vozila, ki so bila ukradena, so bila odklenjena, s kontaktnimi ključi v ključavnicah. Pri iskanju storilcev so policisti pred hišami naleteli še na najmanj 20 prav tako odklenjenih vozil. Občane zato opozarjajo, naj vozila, parkirana pred stanovanjskimi stavbami, skrbno zaklepajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta