Kovača vas: Eksplozija plina v hiši poškodovala stanovalca

ČK
27.02.2020 13:10

Na območju Slovenske Bistrice so morali gasilci sinoči posredovati zaradi požara v stanovanjki hiši. Enaintridesetletnik je zaznal uhajanje plina, poskušal je zapreti ventil na jeklenki, nakar je plin prišel v stik z ognjem in eksplodiral.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Gasilske sirene, ki jih je bilo v sredo tik pred polnočjo slišati na območju Slovenske Bistrice, so tulile zaradi požara v stanovanjski hiši v Kovači vasi. Zagorelo je zaradi eksplozije plina, pri čemer se je poškodoval 31-letni stanovalec hiše. Okoli 23.50 je v svoji hiši sam zaznal puščanje plina, zaradi česar je poskusil zapreti ventil jeklenke. "Ko je zapiral ventil, je plin prišel v stik z ognjem iz peči na drva, v kateri so kurili, nakar je eksplodiral," je sporočil Bojan Kitel iz mariborske policijske uprave. Poškodovanega, ki je bil v času dogodka v hiši sam, so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.
V intervenciji so posredovali gasilci PGD Slovenska Bistrica in Zgornja Bistrica. Ogenj je poškodoval kuhinjo, hodnik in stopnišče ter uničil okoli 30 kvadratnih metrov ostrešja s kritino. Zakaj je prišlo do puščanja plina, bodo ugotavljali kriminalisti. (čk)

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta