Koronavirus terjal prvo smrtno žrtev med tujimi državljani, v Franciji potrdili pet novih okužb

STA, K. Š.
08.02.2020 09:53

Število smrtnih žrtev koronavirusa se je danes na Kitajskem povzpelo na 722, novi virus pa je terjal tudi prvo smrtno žrtev med tujci. Ameriško veleposlaništvo je potrdilo, da je 60-letni državljan ZDA v Wuhanu umrl zaradi okužbe s tem virusom, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ob tem so v več državah potrdili nove primere okužb, med drugim sedem na Tajskem in pet v Franciji. S tem se je število okuženih v Evropi povzpelo na 37.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Francosko ministrstvo za zdravje je danes sporočilo, da so pri petih britanskih državljanih, ki so bivali v Savojskih Alpah, potrdili novi koronavirus. S tem se je število potrjenih okužb v Franciji povzpelo na 11. Kot še poroča francoska tiskovna agencija AFP, okuženi, med katerimi je tudi devetletni otrok, za zdaj ne kažejo znakov hujšega obolenja.
Povečalo se je tudi število okuženih na ladji za križarjenje, ki je zaradi nevarnega koronavirusa v karanteni v Jokohami na Japonskem. Kot je danes sporočila japonska vlada, so našteli tri nove primere, tako da je okuženih zdaj 64. Državljanstva potnikov, pri katerih so na novo odkrili virus, niso sporočili. Na ladji je sicer tudi šest slovenskih državljanov.
Ameriški državljan, ki je umrl že v četrtek v bolnišnici v Wuhanu, pa je prvi tujec, pri katerem so kot vzrok smrti potrdili okužbo z novim virusom. V Wuhanu je sicer umrl tudi 60-letni Japonec, vendar japonsko zunanje ministrstvo ni moglo potrditi vzroka smrti.
Edini smrtni žrtvi zunaj celinske Kitajske sta bili doslej kitajski državljan, ki je umrl na Filipinih, in 39-letnik v Hongkongu.
V Hongkongu je sicer od danes v veljavi obvezna dvotedenska karantena za vse, ki tja pridejo iz celinske Kitajske. Kršiteljem grozi denarna kazen, pa tudi zapor.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta