Kornati: Za smrt 14-letnega Nizozemca naj bi bil odgovoren 20-letni Hrvat, ki je vozil čoln brez dovoljenja

STA, Gr.G.
20.07.2020 13:35

Ovadeni naj bi brez dovoljenja upravljal s čolnom, ki je na vrvi vlekel okroglo napihljivo blazino, na kateri je bil nesrečni otrok iz Nizozemske.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kornati
Gregor Grosman

Hrvaška policija je kazensko ovadila 20-letnega hrvaškega državljana zaradi kaznivega dejanja, s katerim naj bi povzročil smrt 14-letnega otroka. Ta je umrl v soboto v pomorski nesreči. Ovadeni naj bi brez dovoljenja upravljal s čolnom, ki je na vrvi vlekel okroglo napihljivo blazino, na kateri je bil nesrečni otrok iz Nizozemske. Policija je ugotovila, da je 20-letnik v soboto blizu otoka Žut na območju nacionalnega parka Kornati upravljal z gliserjem, čeprav ni imel ustreznega dovoljenja. V čolnu je vozil tri nizozemske državljane, medtem ko je za čolnom vlekel z vrvjo pripeto okroglo napihljivo blazino, na kateri je bil 14-letni nizozemski državljan.
Osumljenec je v nekem trenutku, medtem ko je vlekel blazino, na kateri je bil otrok, zavil v levo stran in nato sunkovito obrnil v desno. Otrok je zaradi tega s telesom udaril v gliser. Pri tem je utrpel usodne poškodbe in je ob 16.55 preminil v bolnišnici v Šibeniku, je danes sporočila šibeniško-kninska policijska uprava. Kot so dodali, so 20-letnika prepeljali v pripor v Šibeniku. Obenem bodo nadaljevali preiskavo, da bi ugotovili morebitno odgovornost zagrebškega podjetja, ki je na otoku Ugljan nizozemski družini oddalo v najem gliser, s katerim je potem neodgovorno upravljal ovadeni 20-letnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta