Ker je na avtobusu žalil lezbijko in drugo potem še pljunil in skoraj udaril dobil več sto evrov kazni

M.R.
31.08.2020 20:34
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na sodišču v Zagrebu je bil na denarno kazen obsojen homofobni in transfobni nasilnež, ki je 10. julija v avtobusu na relaciji med Reko in Zagrebom vulgarno žalil in poniževal potnice in potnike zaradi njihove spolne usmerjenosti. 
Plačati bo moral 6000 kun (skoraj 800 evrov) kazni, poleg tega pa je bil takoj po dejanju tudi dva dni v priporu. 31-letni Zagrebčan je verbalno napadel lezbijko in jo tudi pljunil, skušal pa jo je še udariti, ko je o njegovem početju na zagrebški avtobusni postaji govorila s policisti. Samo za to dejanje bo moral plačati 5000 kun (665 evrov). Za verbalno poniževanje druge lezbijke že prej na avtobusu pa je bil obsojen na zgolj 500 kun (66 evrov).
Organizacija Zagreb Pride je pozvala vse osebe LGBTIQ, ki so žrtve verbalnega ali fizičnega nasilja, naj to prijavijo. Hkrati opozarjajo, da so takšni napadi na Hrvaškem vse pogostejši.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta