Kavaški klan: V Zagrebu prijeli botra Radoja Zvicerja, enega najbolj zloglasnih srbskih kriminalcev

Gr.G.
12.10.2024 14:03

Milovan Zdravković naj bi bil boter Zvicerja, ki je bil odgovoren za mučenje in uboje več ljudi, ki jih je mlel v strojih za meso.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Podpredsednik srbske vlade in notranji minister Ivica Dačić je kot piše Jutranji list potrdil, da je Interpol v Zagrebu obvestil srbsko notranje ministrstvo, da so na podlagi mednarodne tiralice prijeli Milovana Zdravkovića. Tiralico je razpisalo srbsko notranje ministrstvo, poroča Blic.rs. Kot je dodal Dačić, je bil Zdravković boter Radoja Zvicerja, ki je bil odgovoren za mučenje in uboje, ljudi pa je mlel v strojih za meso.

Radoje Zvicer
Mup

"Ministrstvo za notranje zadeve je bilo s strani Interpola Zagreb obveščeno, da so 11. oktobra 2024 zaradi kazenskega pregona po odredbi Višjega sodišča v Beogradu odvzeli prostost Milovanu Zdravkoviću, rojenemu 24. novembra 1979 v Beogradu," so zapisali v sporočilu za javnost. Aretacija naj bi bila delo posebnega oddelka za organizirani kriminal, Zdravkovića pa so iskali zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in zaradi kaznivega dejanja težkega umora.

Zdravković je visok član "kavaškega klana" in je bil eden izmed več vidnih članov, ki so sprejemali najpomembnejše odločitve pri delu hudodelske združbe. Za šest obtoženih, med njimi naj bi bili štirje člani kriminalne združbe Kavaški klan, se bodo konec septembra začeli predobravnavni naroki zaradi umora Danijela Božića tudi na ljubljanskem sodišču.

Kavaški klan: Božićevi domnevni morilci končno pred sodiščem

V Srbiji Zdravkovića obtožujejo, da je član organizirane hudodelske združbe Radoja Zvicerja, Darka Šarića in Veljka Belivuka, ki je sodeloval pri načrtovanju in pripravi in izvedbi umorov v Grčiji. 19. januarja 2020 sta bila v Atenah ubita Stevan Stamatović in Igor Dedović, 23. julija 2020 na otoku Krf pa Alan Kožar in Damir Hadžić. Zdravkovićeva vloga pri umorih je bila skrb za financiranje logistike, plačevanje najemniških stanovanj ter nabavo in transport orožja za izvršitev kaznivega dejanja. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta