Gotovlje: Partnerko poškodoval s sekiro. Ženska je v kritičnem stanju, on si je vzel življenje

Celjski kriminalisti preiskujejo družinsko tragedijo. Kaj se je premaknilo v glavi 46-letnega Mateja Golhleba, da je poskušal umoriti svojo partnerko, nakar si je vzel življenje, je zaenkrat še neznanka. Ženska je v kritičnem stanju, domačini pa sumijo, da je tragediji botrovala nesreča, ki ga je spremljala v zadnjem času. V Italiji je bil neupravičeno priprt sedem mesecev in pet dni. Decembra 2018 so namreč v njegovem tovornjaku našli 36 kilogramov kokaina, a se je izkazalo, da s kaznivim dejanjem ni imel ničesar. Marca letos mu je pogorela kmetija,...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Na območju Policijske postaje Žalec se je včeraj zgodila družinska tragedija. Šestinštiridesetleni moški je dvignil roko nad svojo dve leti mlajšo partnerko in jo izredno hudo poškodoval. Kako resno je njeno stanje danes, policija ne razkriva, je pa tiskovna predstavnica celjske policijske uprave Milena Trbulin sporočila, da si je osumljeni po dejanju vzel življenje. Drugih podrobnosti Trbulinova ne razkriva.
Po naših podatkih je stanje poškodovane ženske kritično, storilec pa je Matej Golhleb iz Gotovelj pri Žalcu, smo izvedeli neuradno. Golhleb je v preteklosti že polnil strani črne kronike, in sicer zaradi ogromne količine droge, ki so mu jo zasegli v Italiji. Na avtocesti  pri izvozu za Brescio ga je italijanska finančna straža decembra 2018 zasačila z več kot 36 kilogrami kokaina. Golhleb je trdil, da droga, ki so mu jo našli v tovornjaku, ni njegova, a moral je v pripor. Sedem mesecev kasneje so ga italijanske oblasti izpustile. Takrat je stopil pred javnost in ponovil, da je nedolžen. 
Za Žurnal24.si je opisal, kako hudo je trpel v italijanskem priporu, kjer je v sedmih mesecih shujšal več kot 40 kilogramov. Bil je petek 13. julij, ko mu je sodnik rekel, da lahko pričakuje vsaj deset let zapora, dan za tem pa so ga izpustili. K njemu je prišel predstavnik zapora in mu rekel: "Tukaj ste brez razloga."  Kaj natančno ga je opralo suma, Golhlebu niso pojasnili, predvideval je, da je italijansko sodišče prišlo do te odločitve po tem, ko je analiziralo nadzorne kamere, mobilni telefon, navigacije, topograf in tako naprej. "Analiza poti je bila čista, po Španiji sem se ustavil samo enkrat, na počivališču v Milanu, izven poti nisem šel," je julija lani razložil Žurnalu24.si. Kdo mu je domnevno podtaknil kokain, ni vedel.
Odkar je prišel iz pripora, ni bil več isti človek, so znali povedati njegovi sokrajani. Marca letos pa je družino doletela še ena nesreča, pogorela jim je kmetija. Kaj je šlo narobe včeraj, da se je Golhlebu tako hudo premaknilo v glavi, da je dvignil roko nad partnerko in ji s sekiro stregel po življenju, danes še ne ve povedati nihče. "Preiskava dogodka še poteka, več podrobnosti bomo posredovali v naslednjih dneh," je sporočila Trbulinova. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta