(FOTO) Znane podrobnosti dogajanja na Bavarskem dvoru: 23-letnika v to, da spusti noža, prepričal sorodnik

A.L., STA
13.03.2024 15:47

Policisti so na kraju dogodka uporabili več različnih prisilnih sredstev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kot so povedali očividci, je mlajši moški popoldne začel groziti mimoidočim z nožema.
BOBO

Po besedah očividcev naj bi mlajši moški, oborožen z nožema, na Bavarskem dvoru okoli 15. ure začel groziti mimoidočim. Posredovala je policija, ki mu je omejila gibanje, po približno uri pogajanj pa je moški, ki je nosil tudi vizir, odvrgel noža na tla. Policisti so ga onesposobili, s kraja so ga odpeljali z reševalnim vozilom.

Obtoženi bi po predlogu tožilstva zaporno kazen leto in šest mesecev zapora prestajal na Enoti za forenzično psihiatrijo v Mariboru.    
Borut Živulović/BOBO 

Inšpektor Željko Car je v večerni izjavi za medije povedal, da je policija okoli 15. ure na Bavarskem dvoru opazila moškega, ki je imel v rokah dva daljša noža. Pozivali so ga, naj noža odloži in se umakne s ceste. Ob tem so takoj tudi zavarovali neposredno okolico in preprečili morebitno ogrožanje ostalih oseb. Storilec v postopku s policisti ni sodeloval.

Policisti so na kraju dogodka uporabili več različnih prisilnih sredstev, "pri katerih so upoštevali načelo sorazmernosti. Kljub temu osebe niso mogli obvladati".

Željko Car je razkril, da je na kraj prispela tudi oseba, ki je v sorodstvenem razmerju s storilcem. Prav zato je slednji spustil noža. "Takrat so posredovali policisti specialne enote, ki so ga obvladali." Pri posredovanju je bil lažje poškodovan policist.

Ugotovili so, da je storilec 23-letni državljan Slovenije, doma iz območja Ljubljane. V podobnem dogodku je že bil udeležen leta 2020. Že tekom dogodka so ugotovili, da gre za osebo, ki potrebuje zdravniško pomoč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta