(FOTO) Ropi bencinskih črpalk v Mariboru z nožem in imitacijo pištole: Policija utemeljeno sumi dva 21-letnika

Va
11.03.2024 14:30

Mariborski policisti so razvozlali več kaznivih dejanj ropov med novembrom lani in februarjem letos.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najmanj petih kaznivih dejanj je osumljen 21-letni državljan Srbije. Imel pa je tudi sostorilca. 
PU Maribor

Med novembrom lanskega leta in februarjem letos je bilo v Mariboru izvršenih več kaznivih dejanj ropov bencinskih servisov, pri čemer sta bila uporabljena nož in imitacija pištole.

V intenzivni kriminalistični preiskavi je policija identificirala osumljenca oziroma utemeljila razloge za sum, da je najmanj petih kaznivih dejanj osumljen 21-letni državljan Srbije, ki je neprijavljen prebival na območju Maribora. Identificiran pa je bil tudi sostorilec pri enem od ropov konec lanskega leta, 21-letni državljan Slovenije, stanujoč v okolici Maribora, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru so pri osumljencih opravili hišno preiskavo ter zasegli oblačila in druge predmete, za katere sumijo, da sta jih uporabljala pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Državljan Srbije, ki je bil za istovrstno kaznivo dejanje v tujini že obravnavan, je bil 6. marca s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ta pa je zoper njega odredil pripor.

Za kaznivo dejanje ropa, ki ga storita dve ali več oseb, ki so se združile zato, da bi ropale, je predpisana zaporna kazen od tri do petnajst let, za temeljno obliko kaznivega dejanja pa zaporna kazen od enega do desetih let.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta