(FOTO) Žalosten pogled na pogorišče. Najemnik pogorelega doma na Osankarici: Izgubil sem vse, kar sem imel ...

Tomaž Ajd
09.04.2021 08:05
Gasilci so pogasili požar na Osankarici, kjer je zagorela tamkajšnja koča. Okoliščine požara preiskujejo kriminalisti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je videti pogorišče danes. 
Sašo Bizjak
Aleš Patekar, ko je pred letom razkrival svoje načrte z domom. 
Tomaž Ajd

Vodja gasilske intervencije Uroš Kovač je povedal, da je bila Gasilska enota Kebelj o dogodku obveščena ob 20.04 uri. Ko so prispeli, je bil požar že polno razvit. 

Sašo Bizjak
Dom na Osankarici je v celoti pogorel.
Igor Napast
Igor Napast

Pri gašenju je sodelovalo šest enot s 120 gasilci in 17 vozili. Požar je skoraj v celoti uničil spodnji del doma. Gasilci so pogasili tudi del gozda, prav tako pa so preprečili, da bi zgorel muzej. "Glede vzroka ne moremo špekulirati, kaj se je zgodilo," je še dejal vodja intervencije. Zaradi pojava manjših žarišč so na požarišču čez noč ostali gasilci PGD Kebelj na požarni straži. Po požaru se je del objekta porušil. Nastala je večja premoženjska škoda, so sporočili s Policijske uprave Maribor. 

Kriminalisti PU Maribor so danes skupaj s strokovnjaki nacionalnega forenzičnega laboratorija pričeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara ter veh okoliščin dogodka. 

Na delu je bilo 120 gasilcev
Igor Napast
Osankarica požar - Avtor: Igor Napast (foto: Igor Napast)
Igor Napast
Ivan Žagar: "Najprej je treba ugotoviti, kakšna je dejanska škoda in poskrbeti, da škoda ne bo še večja
Andrej Petelinsek
Sašo Bizjak

Dom na Osankarici, ki leži na nadmorski višini 1193 metrov, je šele lani dobil novega najemnika z ambicioznimi načrti, zdaj pa je uničen. Lokacija je priljubljena med kolesarji, pohodniki in smučarji. V bližini se nahajajo številne izletniške točke, kot je Črno jezero. Okoli 15 kilometrov stran pa se nahajajo Lovrenška jezera.

To je že četrta planinska koča, ki je zagorela v zadnjih nekaj letih. Konec februarja smo poročali o požaru, ki je popolnoma uničil Mozirsko kočo na Golteh. Leta 2019 je zgorel Frischaufov dom na Okrešlju, ki ga že obnavljajo, leta 2017 pa Kocbekov dom na Korošici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta