(FOTO) Vzela ju je gora, ki sta jo imela tako rada: V tragični nesreči umrla nekdanji alpski smučar in njegovo dekle

A.L.
05.06.2024 15:37

Ker se nista vrnila s plezanja, so se zaskrbljeni družinski člani obrnili na policijo in reševalce.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V Italiji odmeva tragična smrt mladega para. Smučar Jean Daniel Pession in njegovo dekle Elisa Arlin sta izgubila življenje v nesreči na gori Zerbion.

Ker se nista vrnila s plezanja, so se zaskrbljeni družinski člani obrnili na policijo in reševalce, ki so v iskanje vključili kar tri helikopterje. Uspelo jim je locirati signal njunih mobilnih telefonov, kmalu so našli tudi njuni trupli.

Pession in njegovo dekle naj bi padla z višine 700 metrov, vzrok padca pa za zdaj ni znan. "Bila sta le korak stran od vrha, ko ju je presenetila gora, ki sta jo imela tako rada. Ko so ju našli, sta bila še vedno privezana z vrvjo, kot v zadnjem objemu,"  je poročal RaiNews.

Sportklub poroča, da je bil 28-letnik nekdanji alpski smučar, ki je nastopal na tekmah nižje ravni, nato pa se je preusmeril v hitrostno smučanje. Kot italijanski reprezentant je nastopal na tekmah svetovnega pokala in na svetovnem prvenstvu. Tudi njegova partnerka, dve leti mlajša Elisa, je bila vsestranska športnica. "Sprva smučarska tekačica, nato pa tudi trail tekačica, smučarska inštruktorica ter prav tako kot njen partner ljubiteljica alpinizma in turnega smučanja," piše Sportklub. Elisa Arlin je poučevala tudi v osnovni šoli, navajajo italijanski mediji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta