(FOTO) Prevrnila se je traktorska prikolica, polna maturantov, 16 ljudi odpeljali v bolnišnico

Va, A.L., STA
26.05.2023 02:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Labin
Mitja Sagaj

Pri Labinu v Istri na Hrvaškem se je v petek dopoldne prevrnila traktorska prikolica, polna maturantov labinske srednje šole, ki so na Norijadi slavili konec šolanja.   

14 maturantov so po poročanju spletnega portala časnika Glas Istre prepeljali v bolnišnico v Pulj, dva pa na Reko. Nihče od dijakov ni v smrtni nevarnosti.

Župan istrske županije Boris Miletić se je odzval, da so se izognili veliki tragediji.

Maturanti srednje šole v Labinu so proslavljali zaključek srednješolskega izobraževanja na prikolici traktorja, ki se je nekaj pred 11. uro prevrnila na poti med Labinom in Prtlogom.

Na kraj nesreče je prispelo več ekip nujne medicinske pomoči. Dijake so oskrbeli in jih 14 prepeljali v puljsko splošno bolnišnico.

Direktorica puljske bolnišnice Irena Hrstić je za hrvaški spletni portal Index.hr pojasnila, da so trije dijaki huje poškodovani. "Dva bosta operirana, eden zaradi zloma, vendar je njihovo stanje stabilno in niso v nevarnosti. Noben otrok nima poškodbe glave," je pojasnila.

Dva poškodovana maturanta so po poročanju spletnega portala časnika Glas Istre odpeljali v reški klinični center.

Poveljnik gasilske enote v Labinu Saša Stepančić je za portal hrvaške televizije N1 pojasnil, da je traktor, na katerem je bilo 14 oseb, zapeljal s ceste. Dodal je, da je bil razlog za nesrečo po neuradnih informacijah pregrevanje zavor, ki so zato odpovedale, vozilo pa je pristalo 20 metrov globoko v grapi.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta