(FOTO) Policijska uprava Maribor ima novo vodstvo, drugič v manj kot mesecu dni

Va
17.07.2023 14:09

Serija kadrovskih potez v. d. generalnega direktorja policije Senada Jušića se nadaljuje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Beno Meglič (levo) in Senad Jušić
PU Maribor

Za direktorja Policijske uprave Maribor je danes imenoval Bena Megliča, ki je do zdaj vodil Sektor kriminalistične policije PU Maribor. 

To obenem pomeni, da je po pooblastilu Jušića mariborsko policijsko upravo kot v. d. manj kot en mesec vodil Boštjan Velički. Postavljen je bil konec junija letos - do imenovanja novega direktorja. 

Beno Meglič je karierni policist od leta 1993. Začel je kot policist na Policijski postaji Sežana, nato v Šmarju pri Jelšah in na Ptuju. V letih od 1996 do 2004 je bil pripadnik Posebne policijske enote. Med 2004 in 2005 je delal kot policist kriminalist na PP Ormož in se nato kot višji kriminalist zaposlil v Skupini za mladoletniško kriminaliteto Oddelka za splošno kriminaliteto PU Maribor. V letu 2006 je nadaljeval v službi direktorja na policijski upravi kot policijski inšpektor v Oddelku za notranje preiskave in nadzor. Leta 2010 je nato prevzel vodenje Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor in jo vodil tudi v času t. i. migrantske krize. Leta 2017 je prevzel vodenje PP Maribor I.

Pred imenovanjem na mesto direktorja je od leta 2019, kot rečeno, Meglič v Mariboru vodil kriminalistično policijo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta