(FOTO) Pijani 21-letnik s terencem na boku: Lastnik je policiji prijavil, da se je nekdo zaletel v njegovo hišo

Danijel Cek
21.10.2024 11:00

Z avtom na boku trčil v hišo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladi voznik je s terencem vzvratno trčil v hišo.  
PGD Postojna

V pičle pol ure sta se v soboto zvečer zgodili dve prometni nesreči. Najprej se je pijani mladi voznik z avtom prevrnil na bok in v bližini gasilskega doma v Planini pristal v hiši, nato pa je drugi voznik na cesti proti Uncu zdrsnil s ceste in se ustavil na brežini.

Prva nesreča se je zgodila v soboto ob pol desetih zvečer, ko je na številko 112 poklical domačin iz Planine in prijavil, da se je nekdo z avtom zaletel v njegovo hišo. Na kraj so nemudoma odhiteli policisti in postojnski ter domači gasilci, saj je prijavitelj povedal, da naj bi iz avta iztekalo gorivo.

Policisti so na kraju ugotovili, da je bil v nesreči udeležen samo 21-letnik, ki je med vožnjo skozi Planino izgubil nadzor nad svojim avtomobilom. Vozilo se je prevrnilo na bok in po boku drselo ter trčilo v obcestno hišo oziroma garažo ob hiši. Mladi voznik ni bil poškodovan in se je iz avta skobacal sam, policisti pa so že po nekaj minutah ugotovili pravi vzrok za nesrečo. Mladega voznika so preskusili z alkotestom, ki je pokazal, da je pred vožnjo spil za kar 0,84 miligrama (1,75 promila) alkohola. Gasilci so razlito gorivo posuli z vpojnim peskom, nato pa avto spravili nazaj na kolesa. Odpeljal ga je voznik vlečne službe. Policisti bodo zoper mladega voznika napisali obdolžilni predlog.

Ko je bila ekipa postojnskih in planinskih gasilcev še polno zaposlena z avtom na boku, so jih poklicali še na drugo intervencijo, nekaj kilometrov stran na cesti proti Uncu. Gasilci so ugotovili, da njihova pomoč tam ni potrebna, saj je voznik z avtom le zdrsnil s ceste in obstal na travnati brežini ob cesti. Poškodoval se ni, za avto pa je kasneje poskrbel sam.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta