(FOTO) Iz posekanega debla, ki v parku služi kot miza, so gasilci potegnili strupeno kačo

A.L.
25.08.2022 09:57

Letos je več kač kot lani, so konec junija opozorili v hrvaškem združenju za zaščito živali Zmijolovac.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Rovinjski gasilci so včeraj iz posekanega debla, ki služi kot miza v parku, potegnili modrasa. Kot je razvidno s fotografij, objavljenih na družbenem omrežju, je kača zlezla med špranje, gasilci pa so jo previdno izvlekli.

Još jedan poskok uspješno izmješten van urbane sredine.

Objavil/a Vatrogasci Jvp Rovinj-Rovigno dne Sreda, 24. avgust 2022

Letos je več kač kot lani, so konec junija opozorili v hrvaškem združenju za zaščito živali Zmijolovac. Pojasnili so, da je letos veliko več miši, s katerimi se kače hranijo, zaradi česar bo morda še več kač tudi v prihodnjem letu. Mirijo pa, da ne gre za invazijo teh plazilcev, čeprav jih je vse več tudi v naseljih.

V Sloveniji medtem živi nekaj več kot deset vrst kač, a so strupeni le modras, navadni in laški gad. Kače se sicer v naravi izogibajo človeka in praviloma napadejo le, če so ogrožene. Pred tremi leti je odmevala nezgoda, ki se je zgodila pri koči na Doliču. Pohodnica je zagledala kačo in jo prijela, misleč, da pri nas te živali niso strupene. Kača, izkazalo se je, da je imela opravka z gadom, pa jo je ugriznila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta