"Daniela je doživela težke trenutke." Policija naj bi končno identificirala skrivnostno žensko, ki so jo našli med skalami na Krku

M.R.
22.09.2021 11:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primorsko-goranska Policija

Ženska neznane identitete, ki so jo pred devetimi dnevi našli na težko dostopnem terenu v okolici Dobrinja na otoku Krk, je že več dni glavna tema hrvaških in tudi tujih medijev. O njej poročajo v Veliki Britaniji, saj naj bi tekoče govorila angleško, novice se širijo tudi na Češkem in Slovaškem. No, danes se je vendarle pojavila informacija, da so žensko uspeli identificirati. 

Kot poročajo na hrvaškem portalu Index, naj bi hrvaška policija ob sodelovanju z Interpolom potrdila, da gre za 57-letno Slovakinjo Danielo Adamcovo. Prepoznali naj bi jo s pomočjo fotografij, dokončno pa bodo identiteto potrdili s pomočjo prstnih odtisov.

Krk
Profimedia

Paul Bradbury je zapisal, da se je njegovemu portalu Total Croatia News oglasila Nina Schmidt iz Los Angelesa, ki je trdila, da zelo dobro pozna najdeno žensko, a da se nista videli ali slišali že od leta 2015, ko naj bi se ženska preselila na Irsko. Schmidtova naj bi po poročanju omenjenega portala dala policiji naslednjo izjavo: "Takoj sem prepoznala žensko na fotografiji. Gre za Danielo A., Slovakinjo, ki je delala za podjetje, v kateri sem bila leta 2015 operativni vodja v Los Angelesu. Podjetje jo je zaposlilo prek neprofitne organizacije, ki pomaga brezdomcem. Daniela je bila pogosto v zavetiščih za ženske. Povedala nam je, da se želi preseliti na Irsko, kjer ima dobrega prijatelja, s katerim bi lahko živela. Julija 2015 je tja tudi odšla in to je bil zadnji stik z njo." 

Daniela naj bi se v ZDA preselila že z 19 leti. V Los Angelesu je spoznala tudi soproga, filmskega producenta. Ločila sta se leta 2000, takrat pa se je vrnila na Slovaško. 

Bila je dobra delavka

Schmidtova nadaljuje, da je takoj, ko je videla njeno sliko, kontaktirala policijo v mestu Krk in poslala elektronsko sporočilo lokalnim hrvaškim policijskim postajam z njenim imenom in fotografijami. "Daniela je doživela težke trenutke, ni imela sreče. Bila pa je zares dobra delavka, pametna, ima pa tudi čudovito srce," dodaja.

Preden je postala brezdomka, naj bi se Adamcova ukvarjala z izdelovanjem nakita, ki so ga uporabljali med snemanji filmov. Med drugim naj bi njen nakit uporabljali igralci v legendarni seriji Prijatelji, Brigitte Bardot, Barbara Streisand, zvezde serije Melrose ... Place Portal TCN je prejel še eno sporočilo. Oglasila naj bi se Laura Nowak iz ZDA, ki prav tako trdi, da gre za Danielo A. Priložila je tudi fotografijo z ene zabave v Los Angelesu leta 2014, na kateri je tudi ženska, ki je zelo podobna na Krku najdeni ženski.

Sporočila je, da je fotografije našla pri podjetju The Giving Keys iz Los Angelesa, kjer so ji dejali, da njenega imena ne poznajo, da pa so verjetno nastale na nekem dogodku. Poslala jih je hrvaškim oblastem. "Dolgo sem razmišljala, ali naj se sploh oglasim, nato pa sem dobila še dodatne informacije. Na Facebooku vodim skupino, s katero pomagamo povezati razdružene člane družin. Uporabila sem programe za prepoznavanje obrazov, preverjala sem tudi družbena omrežja, vse dokler nisem našla nekoga, ki je podoben osebi s policijske fotografije," je povedala Nowakova. 

Z najdeno žensko češki turisti govorili pri Makarski

Včeraj pa je češki portal TN poročal, da bi lahko šlo za Slovakinjo, saj da so jo češki turisti spoznali 9. septembra v Drveniku pri Makarski. Rekla naj bi jim, da gre proti severu. "Povedala nam je, da je upokojena in da potuje," so pojasnili in dodali, da njeni znanci še delajo ter da ravno zato potuje sama. Češki sogovorniki še dodajajo, da se je želela po vrnitvi na Slovaško izogniti karanteni. "Govorili smo tudi o cepljenju in dejala je, da se ne želi cepiti," so še povedali Čehi, ki naj bi jo videli. Dejala naj bi jim, da je na Hrvaško pripotovala z vlakom, potovati pa je želela od juga proti severu. Nameravala naj bi odpotovati v Liko, ki je blizu Krka. 

"Bila je zelo inteligentna, povedala nam je, da je nekaj časa živela v Angliji, zato dobro govori angleško," še pripovedujejo Čehi, ki dodajajo, da je govorila slovaško, vendar pa se ne spomnijo, od kod je. Njihovo pričanje so zabeležili tudi češki policisti, ki so to posredovali tudi hrvaškim kolegom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta