Bežal pred nasilneži in zgrmel s tretjega nadstropja. Policija dogodek preiskuje v dve smeri. En osumljeni je v priporu

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
29.04.2022 01:00

Zaradi nasilništva, ki se je končalo z izredno hudimi poškodbami 39-letnega Mariborčana, so policisti prijeli štiri moške. Tri so že izpustili, eden je v priporu. Preiskava poteka v dve smeri: ugotavlja se, ali so 39-letnika potisnili v globino ali je padel sam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zgodilo se je v Sernčevi ulici v Mariboru.
Vesna Lovrec

V Sernčevi ulici v Mariboru so bili pred dnevi priča dogodku, ki je bolj kot na realnost spominjal na filmski prizor. Iz tretjega nadstropja večstanovanjskega objekta je padel moški. Družba, ki je bila z njim, se je razbežala, zato se je sprva zdelo, da so ga iz stanovanja v bloku zagotovo potisnili v globino. Kriminalisti še vedno preiskujejo v to smer, še zlasti zato, ker gre pri večini vpletenih (tudi pri žrtvi) za stare znance policije, preverjajo pa tudi verzijo, ali se je morebiti zgodilo, da je Mariborčan, po naših podatkih 39-letni Elmir D., z balkona skočil oziroma padel sam med begom pred nasilneži, s katerimi se je poprej sprl v stanovanju.

Ni več v smrtni nevarnosti

Padec z višine in pristanek na trda tla je kljub posebno hudim poškodbam preživel. Občanka, ki ga je opazila ob bloku, je poklicala reševalce. Vsega polomljenega so prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, njegovo življenje pa ni več ogroženo, zato so policisti s poškodovanim že opravili razgovor. Kaj se je dogajalo, smo pri policiji poizvedovali tudi uradno.

Tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga je pojasnila, da se je dogodek zgodil v nedeljo, in predstavila, kaj o njem zatrjuje oškodovanec: "39-letnik je povedal, da sta ga preko balkona potisnila dva moška." Kriminalisti so z zbiranjem obvestil kmalu ugotovili, da so bili poleg poškodovanega v incident vpleteni še štirje moški. "Gre za 29-letnika iz okolice Ptuja in za še tri moške z območja Maribora, stare 45, 37 in 32 let," je vse, kar je o identiteti osumljenih lahko razkrila tiskovna predstavnica Kovačič Čelofiga. Policisti so še isti dan odvzeli prostost 29-letniku iz okolice Ptuja, v ponedeljek pa prijeli še preostale tri. Slednje so po zaslišanju izpustili na prostost, 29-letnika pa so v torek privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je sledil predlogu tožilstva, in zaradi ponovitvene nevarnosti zanj odredil pripor.

Sodeč po kazenski ovadbi je četverica za zdaj utemeljeno osumljena (zgolj) kaznivega dejanja nasilništva, za kar je predpisana kazen do treh let zapora, ni pa izključeno, da se bodo očitki zoper katerega od vpletenih še dodatno zaostrili. Navsezadnje so kriminalisti po besedah tiskovne predstavnice "pri izvedbi procesnih opravil našli in zasegli predmet, ki ga je eden od osumljenih uporabil pri izvršitvi kaznivega dejanja". Za kakšen predmet gre, niso razkrili, med ljudmi blizu vpletenim v incident pa se širijo govorice, da se govori o nekakšni palici.

Kdo je v priporu

Isti vir je Večeru razkril tudi ime 29-letnika, ki je edini od četverice pristal v priporu. To je Kristijan Pfeifer, ki je zaradi nasilništva že večkrat polnil časopisne strani črne kronike. Zaradi svojih ravnanj, ki jih je skoraj plačal z življenjem, je bil tudi že zaprt. S streli iz pištole ga je 26. maja v nogo in ramo zadel Janko Tomić, ki je tiste noči smrtno ranil Pfeiferjevega prijatelja Žana Kreslina. Kreslin, Pfeifer in še dva njuna pajdaša so takrat v Krčevino pri Vurbergu prišli izzivat Tomićevega sina Žana. Celo plačani so bili za to. Dva napadalca sta skušala vdreti v hišo Tomićevih. Pfeifer je iztrgal okno iz okvirja in skozenj zamahoval z nožem, drugi je brcal v vhodna vrata, ki jih je Žan Tomić komaj zadrževal s telesno silo. Dogajanje je zbudilo njegovega očeta. Vzel je pištolo in najmanj dvanajstkrat ustrelil v temo. S streli je do smrti pokosil Kreslina, Pfeiferja pa zadel v nogo in ramo, zaradi česar je bil Tomić obsojen za uboj in poskus uboja in na Dobu prestaja devetletno zaporno kazen, medtem ko jo je Pfeifer, ki je napad pričel, odnesel zgolj s kaznijo 20 mesecev zapora.

Kristijan Pfeifer pred ptujskim sodiščem.
Arhiv Večera

Niti sedenje za rešetkami ga ni umirilo. Vsake toliko je z mariborskih ulic do nas pricurjala informacija, da je Pfeifer nekoga brutalno pretepel ali bil sam pretepen. Septembra lani naj bi bil izredno hudo poškodoval komaj 18-letnega fanta, zbil ga je na tla in mu stopil na obraz, smo izvedeli neuradno. Mladenič je moral na operacijo, ki se je končala s ploščicami v obrazu, samo dan kasneje pa je v bolnišnici pristal tudi Pfeifer. To sicer ni imelo nobene povezave z napadom na 18-letnika, pač pa je šlo za spor med njim in Mariborčanom, mojstrom borilne veščine K-1, s katerim sta si že kakšen mesec izmenjevala grozilna sporočila in drug drugega pozivala k merjenju moči v živo. Lanskega 18. septembra sta se res srečala v živo na mariborskem Lentu, vendar ne ena na ena, ampak je s Pfeiferjem prišlo obračunat kar pet ljudi, od katerih je eden Pfeiferja tudi zabodel. Policisti so prijeli samo tri (zaradi nasilništva so bili obsojeni na pogojno kazen), niso pa uspeli dognati, kdo od vpletenih v pretep je Pfeiferju zarinil nož v hrbet, a k sreči zgrešil vitalne organe in ga tako zgolj lažje poškodoval.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta