Beltinčan, ki je bil že dvakrat obsojen zaradi zalezovanja, spet nadleguje

Andrej Bedek Andrej Bedek
16.05.2019 19:46
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vasilije Štefić - Vaso na sodišču aprila lani, ko je bil obsojen na leto zapora
Jure Zauneker

Bil je tam, ko je lani avgusta šla v kino, in jo poskušal ogovoriti. Ko se je umaknila v drug prostor nakupovalnega centra, je šel za njo. Na domač naslov je dobila pismo, v katerem je zapisal, da jo vabi na njeno "lastno poroko". Kratkih sporočil na telefonu niti ne šteje. Ko je imela predavanje v Ljubljani, se je po nastopu pojavil pred vrati predavalnice. Aprila letos je na njen naslov prispela dopisnica, s katero jo je vabil na sestanek v Mursko Soboto, kamor naj pripelje svojega angela varuha. Nadležna pisma je jeseni lani in spomladi letos pisal tudi materi žrtve.
V začetku maja ji je bilo dovolj, zato ga je prijavila policiji. Že tretjič po poletju 2016 in januarju 2018. Osmega maja je tako murskosoboško okrožno sodišče Vasiliju Štefiću - Vasu iz Beltincev, ki nadleguje 39-letnico, izdalo sodno prepoved približevanja. Vasilije Štefić - Vaso je sicer stari znanec murskosoboškega sodišča. Oktobra 2016 je bil obsojen na šest mesecev pogojne zaporne kazni prav zaradi zalezovanja, aprila 2018 pa na leto zapora. Vedno znova zaradi zalezovanja iste ženske. Leto zaporne kazni je z družbeno koristnim delom (730 ur) odslužil v začetku lanskega oktobra, kar pomeni, da je še med služenjem kazni žrtev začel znova nadlegovati.
Mimogrede: plačila stroškov sodnega postopka je bil aprila lani Vasilije Štefić - Vaso oproščen, ker za preživljanje prejema le socialno denarno pomoč, sicer pa se, kot je bilo slišati na sojenju, naokoli prevaža s prestižnim jaguarjem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta