Cedevita Olimpija: Čas za naskok na vrh lige Aba

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
06.12.2019 21:16

Cedevita Olimpija in Budućnost se bosta danes ob 18. uri v Podgorici udarili za vodstvo na lestvici

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bosta Ryan Boatright in druščina po Crveni zvezdi na kolena spravila še drugega finalista prejšnje sezone? 
Robert Balen

Odkar je Budućnost leta 2018 kar malce presenetljivo v finalu premagala Crveno zvezdo in osvojila ligo Aba, s tem pa tudi vstopnico za evroligo, dokončno velja za košarkarsko silo v regiji. V Podgorici so nadgradili dvorano Morača, slovenski javnosti dobro znanemu trenerju Aleksandru Džikiću so razvezali mošnjiček, da se je ob vrnitvi v evroligo po 16 letih dodobra okrepil - tudi z nekdanjim slovenskim reprezentantom Alenom Omićem -, a stvari niso stekle. Druga najslabša ekipa med evropsko elito (6 zmag, 22 porazov) v finalu ni ubranila regionalne lovorike in začele so se vrstiti trenerske menjave: na mesto Džikića so prišli Jasmin Repeša, Petar Mijović in Slovenec Slobodan Subotić, ki ga je v začetku letošnje sezone spet nadomestil Mijović.
In ekipa je končno ujela formo, v ligi Aba je to zdaj vodilno moštvo z osmimi zmagami in le enim porazom. Tega je Črnogorcem zadal prav slovenski predstavnik, Koper Primorska, ko je konec oktobra v 3. krogu v gosteh slavil s 83:80. Današnji derbi z drugouvrščeno Cedevito Olimpijo ob 18. uri v črnogorski prestolnici za vrh lestvice nima izrazitega favorita. Olimpija je letos dokazala, da je boljša od Primorske (90:67), v zadnjem krogu pa je premagala še aktualno prvakinjo Crveno zvezdo (75:64), a tudi Budućnost s šestimi zaporednimi zmagami razkazuje mišice. Ekipi sta se pred začetkom sezone pomerili dvakrat, obakrat so slavili zmaji. Na pripravljalnem turnirju v Sarajevu je bilo 79:70, v polfinalu superpokala pa kar 103:75. Vse to še pod vodstvom Subotića. "Budućnost je v primerjavi z začetkom sezone dvignila formo. Igrajo fizično dobro košarko, obenem pa imajo odlične posameznike," opozarja Edo Murić, ki ima s soigralci priložnost, da se z vročega gostovanja vrne na prvem mestu lestvice. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta