Bogdan Boganović: Najraje ne bi proti Sloveniji z Dončićem

Gregor Grosman Gregor Grosman
01.12.2019 21:32

Srbski košarkar, ki v Sacramentu nadaljuje dinastijo rojakov, o derbiju v ligi NBA z rojaki, najboljšem Slovencu, selektorju Igorju Kokoškovu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Kot se bo pri slovenskih košarkarjih v ligi NBA zgodilo čez dva tedna, ko si bosta nasproti stala Luka Dončić in Goran Dragić, se je pri srbskih ob koncu tega. Šest njihovih igralcev ta čas igra prek luže, polovica jih je bila na parketu, ko sta se srečala Sacramento in Denver. Srbi tokrat sicer niso blesteli, a Pepsi Center v Denverju, ki velja za najmogočnejšo trdnjavo lige (700 tekem in 565 zmag domačega moštva) ni bil prikrajšan za spektakel. Naš Vlatko Čančar (ves čas tekme) na klopi gostiteljev se tokrat sicer po podaljšku in porazu (97:100) ni mogel veseliti, prav tako ne njegov srbski soigralec Nikola Jokić. Sta se pa Bogdan Bogdanović in Nemanja Bjelica (oba po 10 točk) predvsem po zaslugi razpoloženega soigralca Harrisona Barnesa (30).

Bogdan Bogdanović (v sredini) in Nemanja Bjelica (desno) v ZDA med kralji. 
EPA

Kralji ga imajo radi

Deveto moštvo zahodne konference, ki ima močan srbski pridih že od nekdaj, zanj sta denimo blestela Predrag Stojaković in - edini od rojakov v hramu slavnih lige - Vlade Divac, trenutno tudi glavni menedžer moštva, je presenetilo drugo moštvo konference, ki je doživelo šele četrti poraz. Zadali so si ga kar sami. "Jokića je možno ustaviti le, če ima slab dan," se je ob vprašanju o 213 centimetrov visokem centru nasmehnil Bogdan Bogdanović. In to se je tudi zgodilo, s 25 milijoni evrov letne plače najbolje plačani Srb v ligi je dal le sedem točk in pobral deset odbitih žog.

Reuters
Z Dragićem in Dončićem je Bogdanović (desno) sestavljal idealno peterko zadnjega Eurobasketa. 
Profimedia

"Dončić nas vse navdušuje"

Zdaj se s Slovencem srečujeta prek luže, prvič v tej sezoni se bosta v nedeljo. "Luka igra fenomenalno. Vse nas navdušuje. Tudi sam je rekel, da ni pričakoval, da bo tako dobro igral. Veliko trenira, je garač, seveda pa je tudi zelo talentiran, kar se je vedelo že od začetka. Vsako leto doseže nekaj novega in z vsakim letom napreduje." Z Dončićem se dobro poznata, je dodal branilec Kingsov, sta prijatelja in na parketu sta se že velikokrat srečala. V ligi NBA Bogdanović spremlja dosežke Ljubljančana, "vendar na koncu vsak igra svojo igro, kar skuša opraviti čim bolje".

Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta