V Dvorcu Bukovje že 31. likovna kolonija Ex tempore Dravograd

Brina Kerič
10.10.2024 16:00

Na letošnji koloniji je ustvarjalo dvanajst slikark in slikarjev iz Slovenije ter zamejstva

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
12 slikarjev in slikark je ustvarjalo na letošnji likovni koloniji.
Arhiv Jskd

Dvorec Bukovje je v začetku oktobra gostil likovno kolonijo Ex tempore Dravograd. Likovna kolonija poteka pod okriljem JSKD OI Dravograd v soorganizaciji z Javnim zavodom Dravit in ob podpori Občine Dravograd. Letošnji udeleženci kolonije Ex tempore Dravograd so bili Miran Kotnik, Mojca Kovač, Mojca Šipek, Roman Planko, Bogdan Breznik, Vojko Gašperut, Simona Robin, Ivo Kolar, Pavle Ščurk, Srečko Frühauf, iz zamejstva pa sta prišla Helmut Blažej in Melina Kumer.

Vsestransko umetniško doživetje 
Aleš Mlačnik
Druženje na takšnih kolonijah slikarjem prinaša veliko novih prijateljskih vezi.
Aleš Mlačnik

"Druženje na takšnih kolonijah slikarjem prinaša veliko novih prijateljskih vezi, predvsem pa nudi izredno dragoceno izmenjavo izkušenj," so prepričani organizatorji. V treh dneh so nastala številna vrhunska likovna dela, ki so postavljena na razstavi v Dvorcu Bukovje. Slovensko odprtje razstave je pospremil pester kulturni program. Nastopili so kvartet Glasbene šole Radlje ob Dravi, kitarista iz Glasbene šole Ravne na Koroškem in Kulturno umetniško društvo Grofje Koroške iz Raven na Koroškem, saj je ena izmed grajskih gospa tega društva tudi udeleženka letošnje likovne kolonije Mojca Šipek. Razstavo likovnih del si lahko obiskovalci ogledajo vse do konca letošnjega leta v delovnem času Javnega zavoda Dravit. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta