Trim stezo na Ravnah na Koroškem bodo lahko preuredili z donacijo

plt
18.07.2023 05:00

Trim steza, plac za vse generacije, je Občina Ravne naslovila projekt, s katerim je pri Lidlovi pobudi za vitalno Slovenijo pridobila 65 tisoč evrov. Med več kot 80 predlogi so izbrali štiri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trim steza Ravne
Petra Lesjak Tušek

Med štirimi občinami prejemnicami donacij pobude Lidl za vitalno Slovenijo je tudi Občina Ravne na Koroškem, ki je za donacijsko sofinanciranje lokalnih infrastrukturnih projektov uspešno prijavila projekt Trim steza - plac za vse generacije. Po informacijah župana Tomaža Rožena bodo v ravenski proračun prejeli 65 tisoč evrov. "S pomočjo donacije bomo uredili obstoječo mladinsko pot oziroma trim stezo ter jo opremili z modernimi orodji, ki bodo vsem generacijam omogočala gibanje v naravi ter spodbujala zdrav življenjski slog," je dejal župan. V zadnjih letih je trim steza ob dotrajanosti postopno izgubila svoj namen in uporabnost, dodatno pa jo je prizadelo lansko neurje, ki je uničilo več objektov.

Petra Lesjak Tušek

Lidl Slovenija je spomladi vse slovenske občine povabil k oddaji predlogov za donacijsko (so)financiranje lokalnih infrastrukturnih projektov, ki spodbujajo in krepijo gibanje in zdrav življenjski slog lokalnega prebivalstva. Na povabilo se je odzvala skoraj tretjina slovenskih občin, skupno so prejeli več kot 80 predlogov projektov. Namen pobude Lidl za vitalno Slovenijo je krepitev (bolj) aktivnega načina življenja prebivalstva v lokalnem okolju. S tem v Lidlu Slovenija, kot poudarjajo, zasledujejo tudi cilje svoje trajnostne strategije, pri čemer sta glavni temi trajnosti dobro za planet in dobro za ljudi. "Močan interes med občinami dokazuje, da prepoznavajo pomen in vlogo lokalne skupnosti pri spodbujanju zdravega načina življenja," je poudaril Ivan Udiljak, generalni direktor Lidla Slovenija.

Poleg projekta Občine Ravne na Koroškem bodo z donacijami (so)financiral še tri projekte slovenskih občin, in sicer montažni kolopark občine Cerknica, revitalizacijo javnih površin v TNC Peterloug občine Šalovci in Skate park Stožice mestne občine Ljubljana. Skupna vrednost Lidlove donacije za vse izbrane projekte znaša 345 tisoč evrov. Prijavljeni projekti izkazujejo strateško skrb za zdrav življenjski slog občanov, še dodajajo donatorji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta