SDS slovenjgraškemu županu: Občinske strasti so se pojavile brez potrebe

Nejc Strojnik
13.04.2022 08:05

Spornih je več oglasov na družbenih omrežjih, med drugim o gradnji bazena ter parka urbanih športov in o obnovi kulturnega doma, v zadnjih dneh pa tudi oglas o gradnji poslovne cone Pameče 3.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenj Gradec
Sašo Bizjak

Potem ko je Mestna občina Slovenj Gradec od Slovenske demokratske stranke (SDS) zahtevala, da z družbenih omrežij umakne oglase, ki naj bi bili vsebinsko in grafično sporni, so zdaj svoja dejanja, zakaj se podpisujejo pod projekte, razložili tudi v SDS. Svoje obrazložitve so naslovili na župana Tilna Kluglerja. "Zahvaljujemo se za dopis, ki ste nam ga posredovali in v katerem opozarjate na oglasna sporočila Slovenske demokratske stranke, kjer pozivate k dopolnitvi oglasnih materialov v smislu podrobnejše navedbe o tem, kdo te investicije sofinancira in izvaja. V dopisu prav tako ugotavljate, da so projekti sofinancirani preko ministrstva, katerega trenutno vodi minister iz kvote SDS," so zapisali. MO Slovenj Gradec sicer ni pozvala k dopolnitvi oglasnih materialov, kot pišejo v stranki SDS, ampak k umiku. 

V nadaljevanju poudarjajo, da je namen spletne kampanje predstaviti projekte, ki prebivalcem po celotni Sloveniji izboljšujejo kakovost življenja. "Gre za projekte, ki jih je vlada pod vodstvom SDS, načrtovala, začela izvajati ali jih tudi dokončala na občinski, medobčinski in nacionalni ravni. Projekti so financirani iz kombinacij različnih virov - proračunskih, občinskih ali evropskih sredstev. Pri nekaterih projektih kot investitor ali soinvestitor nastopa tudi zasebni vlagatelj."

V odzivu so zapisali tudi, da se SDS zavzema za decentralizacijo države in razvoj vseh občin ter da se zaveda pomena lokalne samouprave. "Zato smo tudi v času vodenja vlade večkrat dvignili povprečnine - to je na 624 evrov za leto 2020 in na 628 evrov v letu 2021. Iz tega naslova je občina Slovenj Gradec za leto 2020 prejela 600.279 evrov več kot leto prej, za leto 2021 pa kar 684.542 evrov več sredstev, kot bi jih prejela, če aktualna vlada ne bi zvišala povprečnin. Vsa omenjena sredstva bo občina lahko vložila v dvig kakovosti življenja občank in občanov Slovenj Gradca. Naj dodamo, da bo občina letos iz naslova povprečnin prejela 11.081.773, naslednje leto pa kar 11.116.135 evrov."

Medtem smo zaznali še en oglas stranke SDS, ki se nanaša na MO Slovenj Gradec in v katerem so zapisali "Širimo poslovno cono Pameče 3".

Preberite še:

MO Slovenj Gradec stranko SDS poziva, da umakne sporne oglase in ne zavaja

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta