(FOTO) Ganljivi podvig za prijatelja paraplegika, ki je prvič užil razgled z Uršlje gore

plt
07.02.2021 10:00
Skupina prijateljev je poskrbela za nepozabno doživetje: uresničili so željo in napoved, da se bodo odpravili na goro, da bi tako na vrhu vsaj enkrat bil tudi njihov prijatelj invalid.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podvig na Uršljo goro
Osebni arhiv

Znano je, da je Uršlja gora že tradicionalno magnet za pohodnike, v koronačasu pa se je nedvomno še bolj uveljavila kot ena najbolj obiskanih koroških planin, ki hkrati še bolj, kot je bilo doslej običajno, vleče pohodnike na vrh tudi pozimi. Med neobičajnimi in tudi ganljivimi odpravami na to planino se je gotovo vpisala včerajšnja, ko je skupina fantov (David Pirnat, Borut Gabrovec, Nejc Domadenik, Nejc Humek) uresničila nekaj časa zamišljeni podvig, da poskrbi za nepozabno izkušnjo - tako je na vrh namreč prepeljala svojega prijatelja paraplegika Borisa Žibreta.

Že dolgo si je namreč želel, da bi lahko bil na vrhu Uršlje in videl, kak je razgled na doline in planine. Prijatelji so mu to željo zdaj izpolnili - Nejc Humek je poskrbel za sanke, ki si jih je sposodil pri svojih hčerkah, tako da so jih potiskali na vrh po dva spredaj in dva zadaj. "Pobi, vi niste normalni," jim je vso pot, ki so jo začeli na Naravskih ledinah in jo sklenili pri križu na vrhu, govoril s sank Boris Žibret in bil na cilju navdušen nad prečudovitim razgledom, ki ga je na lepo soboto zanje pripravila gora. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta