(preRES) Kdo je naredil fotomontažo Janija Prednika? Kako resničen je odgovor Staša Lodranta?

Urška Polanc Urška Polanc
15.04.2022 06:59

Koroški kandidati za poslanske stolčke so se spopadli v Večerovem soočenju. Kdo se je boril z dejstvi in kdo je zavajal? Preverili smo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petra Lesjak Tušek

"Glede te objave je težko reči, da je prišla s strani SDS. Resda je bila uporabljena naša grafika, a tega jaz sam ne morem oceniti. Vidno je bilo, da so to delili naši člani, jaz v njihovem imenu zdaj ne morem tu razpravljati. Vsekakor pa se od takšnih zadev ograjujem," je dejal kandidat strankle SDS Stašo Lodrant.

Odgovor na vprašanje, zakaj so protikandidatu Janiju Predniku (SD) zmontirali izjavo v SDS promo oglasu s pripisom, zakaj bo volil SDS (dopisano ob delitvah je bilo sicer tudi žaljivo za poslanca, za dodaten kontekst), so na facebooku objavili in delili in tudi komentirali vidni člani in podporniki stranke SDS na lokalni ravni. Odgovor je v delu, da je težko reči, da je objava prišla s strani SDS, najmanj manipulativen oziroma ne drži, da bi bilo težko reči in razbrati, od kod izvira objava. V širšem kontekstu predvolilne kampanje je tudi razvidno, da vidni člani SDS z več objavami napadajo protikandidata tudi v komentarjih in delitvah objav na družbenih omrežjih. Objava je bila (po opozorilih) tudi zbrisana, kar je, kot kažejo primeri objav, ki se nato problematizirajo, večkrat praksa SDS. V ostalem delu preverjane izjave je sicer Lodrant le izrazil svoje mnenje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta