Kdo je snemalka, ki jo je ubil Alec Baldwin? In kako lahko pištola rekvizit ubije človeka?

Miha Raičevič
22.10.2021 10:26
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Halyna Hutchins
Profimedia

Svet je danes pretresla smrt snemalke Halyne Hutchins, ki jo je s strelom iz rekvizita na snemanju ubil Alec Baldwin. Filmski svet je v šoku, od pokojne pa se poslavljajo številni kolegi, ki delajo v produkciji. 

Halyna Hutchins na filmskem festivalu v Cannesu leta 2017.
Profimedia

Med drugim je sodelovala pri snemanju akcijskega filma Archenemy Adama Egypta Mortimera, v katerem je igral Joe Manganiello, premierno pa je bil prikazan na Beyond Festu 2020. Na mednarodnem filmskem festivalu Stiges je dobil nominacijo za najboljši film. 

Mortimer se je na Twitterju na novico o njeni smrti odzval z zapisom: "Zelo sem žalosten, ker smo izgubili Halyno. In zelo sem jezen, ker se je to zgodilo med snemanjem. Bila je briljanten talent, posvečena umetnosti in filmu." 

Pokojna je bila rojena v Ukrajini, odraščala pa je v sovjetskem vojaškem oporišču na območju polarnega kroga, kjer je bila obkrožena s severnimi jeleni in jedrskimi podmornicami. V Kijevu je končala študij mednarodnega novinarstva, pred filmsko kariero pa je delala kot preiskovalna novinarka v dokumentarni produkciji v Evropi. 

Med ostalimi celovečernimi filmi, pri katerih je sodelovala, so tudi policijska drama Blindfire in grozljivke "The Mad Hatter", "Ad Tona Girl" in "Darly".

https://www.index.hr/magazin/clanak/zagrebacki-glumac-o-tragediji-aleca-baldwina-to-mi-je-najveci-profesionalni-strah/2312848.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_prva_d
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta