»Nisem sanjal, da bom takoj končal v Hollywoodu«

Boris Homovec
04.12.2018 06:05
Ko nam je nedavno prišlo na ušesa, da priljubljeno serijo Sence nad Balkanom snemajo tudi v Sloveniji, smo izkoristili priložnost za pogovor z zvezdnikom serije Goranom Bogdanom. Je najbolj iskan hrvaški igralec. Snema v Evropi in ZDA, pred kamero pa je skupaj s svetovnimi zvezdniki, kot so Ewan McGregor, Billy Bob Thornton in Kirsten Dunst. Enako prepričljiv je kot morilec, zapeljivec, duhovnik in homoseksualec.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Goran Bogdan
Ivan Branjug
Kaj bi rekli, v kateri fazi je danes vaša kariera?
Snemate na Hrvaškem, v regiji in tujini. Kaj vse ste posneli v preteklem letu?
Dragana Bjelogrlića
Miroslava Mandića
Yousafa Alija
Khana
Vinka Brešana Koja
Danis Tanović
Srđanom Golubovićem
Nada
Šargin
Ste zelo iskani. Je faktor sreče eden od mnogih, ki so potrebni v vašem poslu, poleg talenta, veliko dela in energije, vložene v vsako vlogo?
Prihajate iz Širokega Brijega, iz Hercegovine. Kakšna je vaša družina? Se je kdo v njej že pred vami ukvarjal umetnostjo?
Šimun
Milka
Ste eden redkih igralcev, ki imajo dve diplomi.
Kljub mednarodni filmski karieri, za katero skrbi agentka v Londonu, ste še vedno angažirani v matičnem ansamblu Zagrebačkega kazališta mladih, kjer imate v zadnjih dveh sezonah zaradi odsotnosti zamrznjen status. Je res, da se naslednje leto vračate na odrske deske, in ali vam je žal, da še niste igrali Hamleta, Leoneja v Glembajevih ali Macbetha, vlog, o katerih sanjajo vsi igralci?
Snemate tudi reklame, glasbene spote, kratke igrane in študentske filme. Zakaj se od nekdaj izogibate limonadam, čeprav so te odlično plačane?
Pred letom ste posneli tretjo sezono kultne serije Fargo, kjer ste igrali ukrajinskega kriminalca Jurija Gurko. Ste menili, da bo vaša ameriška kariera po tej vlogi rapidno napredovala in da boste v rekordnem času končali v Hollywoodu?
Ste zelo prizemljena in realna oseba, uspeh vas ni pokvaril.
Imate ambicije, da kariero, podobno kot Dragan Bjelogrlić, nadaljujete kot režiser in producent?
Kakšna pa je bila interakcija z oskarjevcem Danisom Tanovićem na setu hrvaške dramske serije Uspjeh, ki bo kmalu imela premiero na HBO-ju?
Kako živite, kadar ne delate?
Meše Selimovića
Iva Andriča
Imate, odkar stalno snemate, sploh čas za igranje s svojim bendom Luni Megumi, v katerem ste kitarist, vokalistka je zagrebška igralka Ivana Roščić, v njem pa igra tudi režiser in Radetov sin Danilo Šerbedžija?
Danilo
Ivana
Goran, glede na to, da se približujete 40. letu, sanjate tudi o svojem družinskem gnezdu?
"Sine, kdaj bodo vnuki?“
Intervju je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta