Ljubitelj odštel rekordni znesek za Bondovo pištolo, za legendarni bikini Ursule Andress ni bilo zanimanja

Gr.G.
04.12.2020 15:12
Vrednost pištole Walther PP so pri avkcijski hiši Julien's ocenili na 150.000 do 200.000 dolarjev, a anonimni kupec iz ZDA je bil zanjo pripravljen odšteti več.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sean Connery kot James Bond.
Profimedia

Štiri tedne po smrti igralca Seana Conneryja, prvega Jamesa Bonda, je bila na dražbi v Los Angelesu prodana pištola, ki jo je uporabljal na snemanju filma "Dr. No" leta 1962. Gre za prvi film v franžizi, neznani dražitelj je orožje, ki je nedvomno del hollywoodske zgodovine, kupil za 256.000 ameriških dolarjev, preračunano 210.000 evrov. Gre za pištolo Walther PP, katere vrednost so sicer pri avkcijski hiši Julien's ocenili na 150.000 do 200.000 dolarjev. 

Sean Connery in Ursula Andress.
Profimedia

Ni pa bilo zanimanja za legendarni bikini, ki ga je v filmu nosilo Bondovo dekle, igralka Ursula Andress. Kljub temu, da je dražba za filmske eksponate trajala več dni, beli bikini, nad katerim je bil navdušen tudi britanski tajni agent 007, ni našel kupca. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta