Življenje ga je izklesalo že pred očetovstvom

Uroš Gramc Uroš Gramc
15.09.2019 20:23

Lora Klinc o svojem izbrancu Primožu Rogliču, družini in življenju med Italijo, Francijo in Španijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za družino je bilo bolj malo časa med dirko, je bila pa ves čas blizu. 
Uroš Gramc

Hladen, deževen in vetroven dan, neprijazna sobota, ko bi se Španija morala žgati od poletnega sonca. A sredi gora nikoli ne veš. Pa še to, da je vleklo od vseh koncev skozi šotor za novinarje, postavljen kar sredi ceste in hriba, stoli so bili nagnjeni, kot da si sedel v naslonjaču ... A da ne bo pomote, to je za poročanje s kolesarskih dogodkov luksuz, internet, TV-prenos, še kosilo skoraj a la carte. Le v kotu neobičajen prizor, speča štručka v košari, mama pa rahlo nervozna, najraje bi si grizla nohte. Z razlogom, ni navadna mama, ampak prva dama dirke po Španiji, če lahko tako rečemo dekletu zmagovalca Primoža Rogliča, ki je osvojil največ v zgodovini slovenskega kolesarstva.
Ker žena (še) ni Lora Klinc, nas takoj popravi. "Je naporno gledati, ampak zdaj mi ni več tako važna dirka. Dosti manj se sekiram, kaj se bo zgodilo, zdaj je otrok moja skrb," je dejala. Posebnega tretmaja s strani organizatorjev ni bila deležna. "Odvisno, eni imajo ful občutka in me spustijo zraven, so nas pa tudi že ven vrgli, ker pač eni slepo sledijo ukazom, kar sicer mi podpiramo. Saj potem se načeloma uredi. Je pa vse malo po kavbojsko, ni kot Tour ali Giro. Že to, da z avtodomom, čeprav z nalepko, lahko parkiramo k moštvenim avtobusom ... Na Touru na dan etape ne prideš nikamor, tu pa še dve uri prej kamorkoli."
Že dobra dva tedna sta s sinom Levom, ki še nima tri mesece, na poti. Najprej sta bila v pomoč starša, nato prijatelji. Primoža nista videla kaj dosti, kak dan le ob cesti, ko se je peljal mimo, ali za minuto v cilju, le na prosti dan nekoliko več. Kar hrabro potovanje za tako mlado mamico. "Na srečo je prilagodljiv, fajn se ima v kamperju. Saj je enako kot doma, no, tako mislim. Imam pa vedno izhod v sili, če mu ne bi bilo všeč, ga ne bi mučila. Mislim, da mu je pomembno le, da sem jaz zraven." Na okolico se malček požvižga, malo ga je bilo slišati. "Haha, ja, vedno je tako priden. Razen ko gre Primož na stopničke, se začne dreti." Navijaško? "Ne, ipično. V obraz postane tako rdeč kot Primoževa majica."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta