Stoodstotni Slovenci v Stožicah lovijo prvo mesto

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
16.09.2019 20:07

Naši odbojkarji premagali tretjo oviro, danes jih v reprezentanci Severne Makedonije čaka četrta, jutri proti Rusiji pa še peta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po zmagi nad Turčijo so odbojkarji čestitali junakoma kolesarske dirke po Španiji.
Bobo

Slovenski odbojkarji na evropskem prvenstvu v skupini C v Ljubljani še naprej meljejo tekmece. Potem ko so premagali Beloruse in Fince, so predsinoči v tretji tekmi na kolena spravili še Turke in na najlepši način čestitali organizatorju igre Dejanu Vinčiću za 33. rojstni dan, kakšnih šest tisoč gledalcev pa navdušili z igro.
Turška reprezentanca se je pokazala kot žilav tekmec, ki je našim fantom v prvem in tretjem nizu povzročal kar precej preglavic. Toda ko je bilo potrebno, so Slovenci zaigrali vrhunsko in strli njihov odpor. Rezultat 3:0 (30:28, 25:16, 25:23) je stvaren odsev dogodkov na igrišču. "Po slabem začetku smo naredili dve spremembi v udarni šesterki, ki sta se pokazali kot dobri potezi. Zelo nevarno bi bilo, če bi izgubili uvodni niz. Turki so bili zahteven tekmec in tudi v tretjem nizu so se krčevito upirali, kar ni presenečenje, saj premorejo veliko odbojkarskega znanja. Na koncu smo zmagali, tako da se je vse dobro končalo," je kazal zadovoljen obraz selektor Slovenije Alberto Giuliani.

Niso nasedli provokacijam

V prvem in tretjem nizu je bila igra dokaj izenačena, v drugem pa so slovenski odbojkarji povsem nadigrali turške. Točke so nizali v serijah in tekmeca spravljali v obup. "Morda smo v odločilnih trenutkih prvega in tretjega niza imeli malo več sreče ali pa smo si bolj želeli zmage. Tekmo smo čim prej želeli pripeljati do konca in to nam je uspelo. Številni gledalci so z bučno podporo spodbudili v nas dodatno energijo, ki jo bomo vsak dan potrebovali še bolj, saj smo z vsakim dnem bolj utrujeni," je pojasnil srednji bloker Alen Pajenk.
Tekma je bila na trenutke tudi nervozna in v končnici tretjega niza za več minut prekinjena. Naši odbojkarji se niso strinjali z eno od odločitev sodniškega para, kapetan Tine Urnaut je sodnikoma skušal dopovedati, da se jima je zgodil spodrsljaj, in potegnil kratko - dobil je rumeni karton. To ga je, kot kaže, vznejevoljilo, saj je pri rezultatu 23:23, očitno rahlo besen, dosegel dve točki, ki sta pomenili konec tekme. "Občasne provokacije turških odbojkarjev in spodrsljaji sodnikov nas niso zmedli, obdržali smo bistre glave in dokončali začeto. Tekma je bila psihično zelo naporna, toda če verjameš v zmago in tudi igraš dobro, je konec vedno dober," je razložil Tine Urnaut.

Klemen Čebulj in Jan Kozamernik sta blokirala Jigita Gülmezogluja.
Bobo

Danes proti Severni Makedoniji

Naši odbojkarji so včeraj imeli prost dan, do konca tekmovanja v predtekmovalni skupini C pa jih čakata še dve tekmi. Danes ob 17.30 bodo igrali poti Severni Makedoniji, jutri ob isti uri pa še proti Rusiji. Makedonci bodo vsekakor lažji tekmec, saj jih Slovenci redno premagujejo na vseh tekmovanjih, tekma proti Rusom, odbojkarski velesili, pa bo povsem nekaj drugega. Odločila bo tudi o prvem mestu v skupini. Toda ko smo se pogovarjali z nekaterimi našimi reprezentanti o obeh prihajajočih tekmah, o Rusih niso želeli govoriti. "Razmišljamo le o tekmi, ki je pred nami, o tekmi s Severno Makedonijo," je odločno dejal sprejemalec Žiga Štern. "Prvenstvo poteka tako, kot smo si ga zamislili in kot smo tudi pričakovali. Tekma s Severno Makedonijo je le ena od tekem v naši skupini, a glede na kakovost tekmeca se nam zmaga ne bi smela izmuzniti iz rok. Igro Makedoncev bolj ali manj poznamo, tako da vemo, kako moramo zaigrati, da si priigramo še četrto zmago. Čaka nas še ogled videoposnetka njihove igre. Vrti se okoli odličnega korektorja Nikole Gjorgieva. Je zelo kakovosten, a vemo, kaj moramo narediti, da ga ustavimo. Makedoncev se moramo lotiti resno, a tudi sproščeno, da bi naredili čim manj napak," je dodal starejši od bratov Štern.

​Na utrujenost je treba pozabiti

"Želimo nadaljevati zmagovito serijo in menim, da nam Severna Makedonija tega ne bo preprečila. Imamo kakovostnejši igralski kader, tudi igramo veliko bolje od njih, tako da pričakujem novo zmago. Seveda to ne pomeni, da nas čaka lahka naloga. Makedonci znajo igrati odbojko, toda kakovostna razlika je debelo na naši strani. Čeprav smo jih že večkrat premagali, nas to ne sme uspavati," je povedal korektor Mitja Gasparini. "V naši skupini ni slabih reprezentanc, in čeprav Makedonci prvič igrajo na evropskem prvenstvu, ne bodo nič lažji tekmec od drugih. Za zmago, ki jo, roko na srce, pričakujemo, bomo morali prikazati dobro odbojko, kajti tekmec je znan po srčni igri in nepopustljivosti. Seveda ne bežimo od vloge favorita, toda treba jo je potrditi na igrišču. Dodatno spodbudo za dobro igro pričakujemo tudi od sijajnih navijačev," je dejal sprejemalec Klemen Čebulj. Podobnega mnenja pa je bil tudi Dejan Vinčić: "Pričakujemo tri točke. Tekmec je neugoden, toda po kakovosti se ne more primerjati z nami. Tri tekme smo igrali v poznih večernih urah, k počitku smo legli po polnoči in ni čudno, da se nas loteva utrujenost. Toda nanjo moramo pozabiti in odigrati po najboljših močeh."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta