Rusinja Marija Šarapova je končala kariero

STA, M.R.
26.02.2020 15:33

Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova je pri 32 letih končala kariero, danes piše časnik New York Times. Šarapova, ki je postala ena najbolj prepoznavnih in najbogatejših športnic 21. stoletja, je v karieri osvojila pet turnirjev za veliki slam, a je imela v zadnjih letih težave s poškodbami pri poskusu vrnitve na teniško sceno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marija Šarapova
Reuters

Marija Šarapova ima v dolgoletni karieri tudi črn madež, saj je bila leta 2016 na odprtem prvenstvu Avstralije pozitivna na dopinškem testu. Rusinja je kršitev priznala in dodala, da je zdravilo meldonium zaradi pomanjkanja magnezija in vrtoglavice jemala že od leta 2006, vseeno pa je dobila 15-mesečno prepoved nastopanja.
Ko se je po prestani dopinški kazni skušala vrniti na turnejo WTA, so njeno vrnitev ovirale številne poškodbe. Edino turnirsko zmago v zadnjih dveh letih je dosegla leta 2017 v Tianjinu.
Na turnirjih za veliki slam se je na OP Francije leta 2018 prebila do četrtfinala, nazadnje pa je s posebnim povabilom zaigrala letos v Melbournu, kjer je izpadla že v prvem krogu proti Hrvatici Donni Vekić.

S pokalom po zmagi na Roland Garrosu leta 2014.
Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta