Rafael Nadal: Brez rokavov se počutim mlajšega

Uroš Gramc Uroš Gramc
24.01.2019 21:26

Španski šampion je prvi finalist OP Avstralije, pri dekletih zjutraj že finale Osaka - Kvitova

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Španec je pokazal mišice. 
Epa

Še v začetku leta se je zdelo, da bo v Melbournu zaradi poškodb manjkal, pa je Rafael Nadal prvi finalist uvodnega teniškega grand slama sezone. In to brez izgubljenega niza! V polfinalu je gladko odpravil največje presenečenje odprtega prvenstva Avstralije, Stefanosa Tsitsipasa, prvega grškega četrtfinalista kateregakoli grand slama in nato še polfinalista. Po manj kot dveh urah ga je spravil na kolena s 6:2, 6:4, 6:0 za svoj peti finale tam spodaj.
"Občutek je res dober. Pošteno sem treniral in ko se je turnir začel, sem bil res dober. Zelo pomembno je bilo, da sem dobival številna sporočila podpore, ko sem bil v zelo slabem stanju," je dejal 32-letni Španec, ki zaradi poškodb ni igral vse od polfinala zadnjega grand slama v New Yorku in je izgubil še vodilni položaj na lestvici ATP.
Tokrat je dobitnik 17 grand slamov 20-letnemu Grku in vsem drugim vzhajajočim zvezdam dokazal, da še ni za staro šaro. Na OP Avstralije je še najmanj uspešen, dobil ga je le leta 2009. "Stefanos ima vse možnosti, da postane zmagovalec številnih grand slamov. Upam, da bova igrala še številne pomembne dvoboje," je dejal Nadal v upanju, da mu telo služi bolje kot leto mlajšemu Andyju Murrayu.

Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta