Nove tri točke za mariborske odbojkarje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
11.12.2021 20:20

Slovenski prvaki so po izgubljenem uvodnem nizu v nadaljevanju strli odpor Salonita Anhovo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Odbojkarji Merkurja Maribor tudi v tekmi 11. kroga državnega prvenstva niso dovolili presenečenja in na lestvici še naprej ohranjajo stik z vodilnim ACH Volleyjem. Mariborčani so v dvorani Tabor na kolena spravili vselej neugodni Salonit Anhovo. Rwezultat je bil 3:1 (23:25, 25:16, 25:19, 25:21).

Madžar Roland Gergye je dosegel nekaj pomembnih točk. 

Andrej Petelinšek

Uvodni niz je mineval v izenačeni igri, ekipi sta se menjavali v vodstvu, a si nobena do sredine niza ni priigrala občutnejše prednosti. Tudi v nadaljevanju je bila igra izenačena, v končnico pa so gostje vstopili z vodstvom dveh točk, ki jih niso zapravili do konca niza. Kaže, da je izgubljeni niz razhudil mariborske odbojkarje, ki so v drugem zaigrali na vso moč in povedli 8:2. Njihova prednost je rasla iz minute v minuto in sredi niza je bilo že 17:8 zanje, devet točk prednosti pa so imeli tudi na koncu niza.

Osvojeni niz je Štajercem dal dodatni zagon in tudi v nadaljevanju tekme so držali niti igre v svojih rokah in povedli 14:8. Toda Primorci se niso predali, z borbeno igro in nekaj dobrimi potezami v napadu so se gostiteljem približali na dve točki, preobrat pa jim ni uspel in Mariborčani so v nizih povedli 2:1. Četrti niz je bil spet izenačen, gostje so vzpostavili ravnotežje na igrišču in na trenutke delovali tudi bolj zanesljivo v obrambi in napadu, kar jim je prineslo vodstvo 16:13. Toda počasi so igro v svihe roke prevzemali mariborski odbojkarji, pri 17:17 izničili prednost tekmeca, nato povedli za tri točke in prednost obdržali do konca niza.

Ahmed Ikhbayri je večkrat prelisičil blok Salonita. 

Andrej Petelinšek

V vrsti Merkurja Maribor so se z učinkovitostjo izkazali Ahmed Ikhbayri (24 točk), Roland Gergye (17) in Žiga Donik (15), v ekipi Salonita pa jih je Matic Vrtovec dosegel 12, Veljko Boharev 11 in Marko Radosavljević 10.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta