Nemčija ima spet Schumacherja v formuli 1, dirkal bo za ameriško moštvo Haas

Gr.G.
04.12.2020 07:14
Haas F1 Team je leta 2014 ustanovil Gene Haas.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mick Schumacher 
Reuters

Sin legendarnega nemškega dirkača Michaela Schumacherja, Mick, bo v prihodnji sezoni dirkal v formuli 1. Tako bo Nemčija spet imela Schumacherja v tem dirkaškem športu. 21-letnik bo vozil za ameriško ekipo Haas, ki jo je leta 2014 ustanovil Gene Haas, moštvo pa je z Nemcem podpisalo večletno pogodbo. 

"Zelo sem zadovoljen, da lahko potrdimo Micka Schumacherja kot enega naših voznikov za prihodnjo sezono," je dejal šef ekipe Haas Günther Steiner. V formuli 1 bo pri Haasu dirkal skupaj z Rusom Nikito Mazepinom. Njegov oče Michael je sedemkratni svetovni prvak v formuli 1, mlajši Schumacher pa trenutno vodi v skupnem seštevku formule 2, pri čemer je do konca sezone le še ena preizkušnja.

EPA

"Zahvalil bi se ekipi Haas, Ferrariju in njegovi akademiji za zaupanje," je povedal Schumacher in dodal, da je izjemno, da bo prihodnje leto del formule 1. Pri Haasu, ki uporablja Ferrarijeve motorje, so povedali, da ne nameravajo obnoviti pogodbe z nobenim od letošnjih dirkačev. Romaina Grosjeana so medtem že odpustili iz bolnišnice, potem ko je na prejšnji dirki za VN Bahrajna dobil opekline, prav tako v njihovem dirkalniku ne bo več prostora za Kevina Magnussena.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta