(INTERVJU) Gorazd Štangelj: Tadej je neustrašen, Primož izkušen

Uroš Gramc Uroš Gramc
15.09.2020 08:01

Športni direktor Bahraina je zelo ponosen na Pogačarja in Rogliča, a ne upa napovedati, kdo je favorit, želi si le, da bi ta s svojim kolesarjenjem v Parizu zaokrožil slovenski uspeh

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gorazd Štangelj (levo) je na dirki po Franciji v vlogi šprtnega direktorja Bahrain McLarna.
Bahrain McLaren

Športni direktor je v konkurenčni ekipi najboljšima Slovencema in številki ena in dve na dirki po Franciji, vesel in ponosen je nanju, a hkrati v vlogi, da bi si ju želel in moral premagati. Toda Gorazd Štangelj v končni fazi le iz avtomobila moštva Bahrain McLaren narekuje in ukazuje, kako naj se Španec Mikel Landa bori za stopničke. Še pred bojem v zadnjem tednu je bilo treba na prosti dan prestati test na novi koronavirus. Letošnja dirka je zelo posebna, ker veljajo strogi varnostni ukrepi. "Že nekaj časa smo v tem bazenu, v izolaciji. Ne moremo reči, da uživamo v tem, dejstvo je, da je v Sloveniji še vse normalno. Ko se vračam, komaj čakam, da snamem masko in se spet počutim doma. Je pa res, da že dva meseca nisem bil v Sloveniji. En kup je bilo nekih priprav, dirk pred Tourom, nonstop izolacija, maska, testi ... Brez tega ne bi bilo dirkanja in s tem se je treba sprijazniti, se tega držati, sicer si kaj hitro lahko zunaj igre. Tega si nihče ne želi," je v uvodu pogovora povedal 47-letni Novomeščan. Čeprav smo oboji v Franciji, smo se morali pogovarjati na daljavo, prek telefona.
Kakšen je videti vaš prosti dan, koliko imate prosto?
"Ta dan je malo bolj 'rest day' (dan počitka, op. p.), kot je bil prejšnji. Pred njim je bil dolg transfer, se pravi pozen prihod v hotel. Ni bilo prave regeneracije takoj po dirki, ampak za vse je enako. Tokrat je bil čas še za fizioterapijo, normalno večerjo in podaljšano spanje. Opoldne je bil kolesarski trening. Ni pa to dan počitka za osebje, ker se pripravlja vse za zadnji teden, v katerem nas čakajo težke etape, težki dnevi, ki so vedno prekratki. Prihajajo pozni cilji, transferji do hotela, dirke, ki zahtevajo ogromno priprav. Danes se finalizira kompleten teden, tekmovalci pa tega stresa ne smejo občutiti. Čim bolj jih poskušamo izolirati. Dobro so se naspali, prekolesarili urico in pol, nekateri preizkusijo nastavitve kolesa in to je to. Po kosilu je bil popoldanski počitek z vsemi terapijami, nato večerja. Glava pa je že spet na dirki, na 16. etapi, ki nikakor ne bo lahka."

Novomeščan iz avta narekuje, kako naj se Mikel Landa bori za stopničke.
Bahrain McLaren
"Za nobenega športnika v moji karieri ni bilo tako velikega zanimanja blagovnih znamk"
EPA
Gorazd Štangelj
Bahrain McLaren
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta