Donik: "Videlo se je, da je v ljubljanski ekipi nekaj hudo narobe, toda to, kaj se dogaja pri njih, nas ne zanima"

Zmago Gomzi
24.04.2021 14:03
Jutri ob 18.15 bo v dvorani Tabor peta, odločilna tekma v boju za naslov prvaka.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Najzvestejših navijačev odbojkarjev mariborskega Merkurja, ki so zaradi koronavirusa opeharjeni za oglede sijajnih iger čete trenerja Sebastijana Škorca, se po dveh porazih v finalnih tekmah in vodstvu ACH Volleyja v zmagah 2:0, ni polotilo malodušje. Verjeli so, da lahko fantom, ki vsak dan po enkrat, nekateri tudi po dvakrat, trdo trenirajo in v odbojki uživajo, uspe sanjski preobrat. In niso se zmotili. Po zmagi v tretji finalni tekmi v dvorani Tabor s 3:2, so serijske državne prvake nadigrali tudi v včerajšnji četrti tekmi v Tivoliju, ki so jo dobili s 3:1. V taboru mariborskega kluba je bilo po tekmi zelo veselo, v ljubljanskem pa je počilo, saj so na dan privrela nesoglasja med trenerjem in nekaterimi odbojkarji.

"Videlo se je, da je v ljubljanski ekipi nekaj hudo narobe, toda to, kaj se dogaja pri njih, nas ne zanima. Osredotočeni smo na peto tekmo, na kateri želimo postaviti piko na i izjemni sezoni," pravi eden od junakov četrte tekme v Tivoliju, Žiga Donik. "Iz tekme v tekmo nas je manj, toda to nas ne odvrača od velike želje po dokazovanju in po osvojitvi naslova državnega prvaka. Ponuja se nam priložnost, ki je ne kaže zamuditi," dodaja 25-letni in 193 cm visoki sprejemalec v mariborski ekipi, ki je v letošnji sezoni zaradi poškodbe prav tako izpustil nekaj tekem.

Tadej Regent

Kako pomemben člen je Donik v ekipi Merkurja, se je videlo v tretjem nizu tekme v Tivoliju pri vodstvu ACH 20:15. Z izjemnimi začetnimi udarci, tudi z dvema asoma, je poskrbel, da se je štajerska ekipa ljubljanski približala na točko, v nadaljevanju prevzela pobudo na igrišču, dosegla zasuk in osvojila dragocen niz. "Državni prvaki so bržčas bili prepričani, da bodo zmagali, ko pa so uvideli, da jim zaradi naše odlične igre ne gre od rok tako kot so si želeli, se je pojavila nervoza, kar je bila voda na mlin naši ekipi. Še bolj smo grizli, nobena žoga ni bila izgubljena, leteli smo po igrišču, še enkrat se je pokazala velika enotnost v naši ekipi, ki nas krasi že vso sezono. Ob tem, da nas je na vsaki tekmi zaradi poškodb in bolezni manj, je sloga prišla do še večje veljave, nadgradili smo jo s srčno igro in veliko željo po zmagi, ki smo si jo tudi zaslužili," je prepričan Donik, ki ga danes popoldan, tako kot njegove soigralce, čaka trening.

Mariborčani so v Tivoliju prikazali neverjetno zbrano in umirjeno igro, njihov prvi cilj je bil, da prikažejo predstavo, s katero bi si priigrali peto, odločilno tekmo. "To nam je uspelo.

Zmaga v četrti tekmi je velika motivacija pred jutrišnjo peto tekmo v dvorani Tabor. Upam, da bomo poplačani za vse, kar smo v letošnji sezoni žrtvovali za to, da igramo odlično odbojko," je sklenil Žiga Donik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta