Tako enostavno: Naredite mehčalec za perilo iz 2 sestavin

Petra Logar Petra Logar
12.03.2019 06:17

Če vam niso pri srcu kupljeni mehčalci, ki pogosto vsebujejo tudi agresivne kemikalije, lahko naravnega naredite sami. Potrebovali boste le dve sestavini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Mehčalci za perilo, so največkrat zelo dragi, vsebujejo pa lahko tudi kemikalije, ki niso najbolj priporočljive za naše zdravje in okolje. Že res, da je po njih perilo mehko in dišeče, a enako lahko naredite, če sami pripravite naravni mehčalec. Ta bo cenejši, prijazen do zdravja in okolja.

Zanj boste potrebovali:

- Dvajset kapljic eteričnega olja po izbiri
- Štiri skodelice kuhinjske soli
- Steklen kozarec s pokrovom
V kozarec, ki mora biti popolnoma suh, nasujte sol. Ne nasujte je do vrha, saj sicer ne boste mogli vsebine pretresti. Nato dodajte še eterično olje, dobro zaprite in pretresite, da se sestavini pomešata.
Sol mehča perilo, še dodatno ga čisti, tkanine pa ne poškoduje. Eterično olje vrača svežino in prijeten vonj. Najbolj primerna izbira so sivka, limona, pomaranča, jasmin. Lahko uporabite tudi druge vonje, izberite tistega, ki vam najbolj ustreza.
Ko boste naslednjič prali perilo, dodajte v dozirno odprtino za mehčalec četrt skodelice naravnega mehčalca. Če imate trdo vodo, pa ga dodajte malce več.

Kuhinjska sol mehča perilo.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta