Super nasvet, s katerim bo vaš dom vedno čist in urejen

Petra Logar Petra Logar
21.03.2019 06:17

Če imate radi čist in urejen dom, niste pa pretiran ljubitelj čiščenja, vam bo v veliko pomoč plan, ki ga najdete v prispevku. Z njim boste očistili dom v trenutku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi vaš dom je lahko čist.
Profimedia

Dobra organiziranost vam lahko pomaga do čistega in urejenega doma v nekaj korakih. S pomočjo plana vam čiščenje ne bo vzelo veliko časa, dom pa bo čist, dišeč in urejen. Pri tem pa je najboljše to, da boste konec tedna uživali v pospravljenem stanovanju.
Razporedite gospodinjska opravila po dnevih (tudi na člane družine). Na tak način boste imeli stanovanje ves čas čisto, ne bo več odlašanja z določenimi opravili, ki vam niso najbolj pri srcu, pa tudi več prostega časa vam bo ostalo. Ko boste pričeli čistiti dom po urniku, boste sprva potrebovali več časa, da bo končno vse na svojem mestu, a z vsakim tednom bo lažje, če se boste urnika držali. Če je v vašem gospodinjstvu več oseb, razdelite delo.

Ponedeljek, dan za urejanje

Konec tedna je mimo, čas je, da se vrnemo nazaj v tedensko rutino. Pospravite vse, kar se je nabralo čez vikend, operite posodo. Posvetite se računom, plačajte jih danes in ne odlašajte več. Preberite elektronsko pošto in takoj odgovorite nanjo. Preglejte hladilnik, skuhajte kosilo iz živil, ki so zadaj in jim bo kmalu pretekel rok uporabe. Odnesite smeti, zalijte rože. Teden začnite brez navlake, ki se je nabirala čez vikend.

Razporedite gospodinjska opravila po dnevih.
Profimedia

Torek, dan za pranje

Ob torkih se posvetite pranju, operite oblačila, posušite jih, zložite in zlikajte. Zamenjajte brisače v kopalnici in tudi vso posteljnino. Očistite čevlje in jih zložite. Pospravite garderobno omaro in končno že zavrzite oblačila, ki jih ne nosite več.

Sreda, dan za kopalnico

Očistite ogledala po vsej hiši, očistite umivalnik in kad, kabino za prhanje, stranišče, ploščice v kopalnici in omarice, pospravite jih, očistite glavnike, zamenjajte zobne ščetke, odnesite smeti, pomijte tla v kopalnici.

Razporedite gospodinjska opravila med vse člane družine.
Profimedia

Četrtek, dan za tla

Ob četrtkih se posvetite vašim tlom. Najprej jih posesajte ali pometite, nato jih še temeljito pomijte. Ne pozabite na klet in garažo.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BuYZ5MoB7L8/{/instagram}

Petek, dan za kuhinjo in dnevno sobo

Ob petkih pod drobnogled vzemite kuhinjo in dnevno sobo. Po dnevni sobi pobrišite prah, očistite tudi televizijo, okensko polico, luči.
Kuhinja vam bo vzela več časa. Temeljito očistite štedilnik, pečico, mikrovalovno pečico, preglejte hladilnik in ga očistite, ne pozabite na ploščice, omarice in pulte.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BuOiDN3BsNA/{/instagram}

V soboto in nedeljo vzdržujte red in čistočo

Če boste med tednom upoštevali urnik čiščenja, boste konec tedna imeli dovolj časa, da boste uživali z družino v naravi in počeli vse tisto, kar vas veseli. V soboto in nedeljo vzdržujte red po stanovanju, postorite malenkosti in pazite, da vse ostaja na svojem mestu.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BtvfUQ0nWGY/{/instagram}
Ko boste osvojili urnik čiščenja, vam bodo gospodinjska opravila vzela vedno manj dragocenega časa, saj bo počasi vse na svojem mestu. Stanovanje bo čisto in urejeno vsak dan. Odlično, kajne?

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta