Čiščenje pralnega stroja: Super trik za bolj dišeče in čisto perilo

Petra Logar Petra Logar
27.03.2019 06:17

Tudi pralni stroj občasno potrebuje čiščenje. Preberite super nasvet, s katerim boste odpravili neprijeten vonj, oblačila pa bodo še bolj čista.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Očistite pralni stroj z alkoholnim kisom.
Profimedia

Se je tudi vam že zgodilo, da ste oprali oblačila, ko pa ste jih posušili, se je od njih širil neprijeten vonj? Povsem mogoče je, da je glavni krivec pralni stroj. Tudi stroj namreč potrebuje občasno temeljito čiščenje.
Pralni stroj je zadolžen za čisto in dišeče perilo, velike količine vode in z njo tudi vodni kamen, umazanija, razni detergenti, vse to se počasi nabira v notranjosti pralnega stroja, kar lahko povzroči, da so oblačila slabše oprana ter neprijetnega vonja.
Povsem preprost pa je nasvet, s katerim boste te težave takoj rešili. V dozirni prostor pralnega stroja, kamor dodajate mehčalec in pralni prašek, nalijte dve skodelici alkoholnega kisa. Nato nastavite najdaljši program in prazen pralni stroj priključite, da opravi svoje delo in se temeljito očisti.
Če nimate alkoholnega kisa, lahko enako storite z limonovim sokom ali s sodo bikarbono, ki prav tako temeljito čistita in odpravljata umazanijo.
Pralni stroj bo spet čist, vaša oblačila pa po pranju dišeča in brez madežev.

S preprostim trikom bodo vaša oblačila bolj čista in dišeča.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta