Bi se radi znebili komarjev? Preprosto je

L. P. L.
08.07.2019 06:17

Nadležni komarji in drugi insekti imajo očitno poslanstvo, da nam kvarijo popolne poletne dni. Z nasvetom, ki ga najdete v prispevku, pa jih boste končno odgnali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nadležne komarje odženite z naravnimi sestavinami.
Profimedia

Tukaj so komarji, muhe, ose, sršeni in ostali insekti. Znebite se jih lahko na popolnoma naraven način in jih preženete stran od vašega doma.

Pripravek, ki odžene komarje

Potrebovali boste večji steklen kozarec, pet kapljic eteričnega olja limone, evkaliptusa in limonove trave, svežo limono, narezano na rezine, dve vejici rožmarina.
V kozarec do polovice natočite vodo, dodajte vse sestavine in postavite na okno, balkon ali teraso. Vonj po citrusih in rožmarinu bo hitro odgnal komarje.
Druga možnost pa je, da si pripravite pršilo proti komarjem. Potrebovali boste stekleničko z razpršilom, vanjo do polovice nalijte vodo, nato pa dodajte še 10 kapljic eteričnega olja sivke, dve žlički ekstrakta vanilje, tri žličke soka limone. Dobro premešajte in imejte pri roki, ko boste sedli na teraso ali balkon. Naravno razpršilo lahko popršite po sebi, tleh, steni, pod mizo. Vonj bo odgnal nadležne insekte. Uporabite ga lahko tudi v stanovanju in pršite nekajkrat na dan po sobah. Tako boste odgnali komarje, muhe, ose.
Insekti ne marajo vonja sivke, bazilike, rožmarina. Posadite te čudovite rastline, uživajte ob pogledu nanje in z njimi preženite tudi nepovabljene leteče nadloge. Če jih boste postavili na okensko polico, boste preprečili marsikateremu komarju ali muhi, da bi vstopila v vaš dom.

Sivka odganja komarje.
Profimedia

Proti muham

Nekoliko nenavaden, a učinkovit recept, je tudi kovanec v vodi, ki odžene muhe. V večji steklen kozarec nalijte vodo, dodajte svetleči kovanec in postavite na okensko polico. Kovanec se bo v vodi svetil in oddajal svetlobo, ki prežene muhe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta