8 trikov, kako koristno uporabiti aluminijasto folijo

Petra Logar Petra Logar
14.04.2019 06:17

Uporabljate aluminijasto folijo? Vsestransko je koristna. Preberite, kako lahko z njo nabrusite nožiče ali perete perilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aluminijasta folija je vsestransko uporabna.
Profimedia

Aluminijasto folijo največkrat uporabljamo v gospodinjstvu, z njo si pomagamo pri kuhanju in pečenju. A uporabimo jo lahko tudi drugače. Odporna je na toploto, je vodoodporna, prenaša toploto in elektriko, ni toksična in ne rjavi.

Z njo lahko blažite bolečino

Odrežite kos folije in jo položite na obolelo mesto, čez pa ovijte povoj. Pustite delovati čez noč in postopek ponavljajte dva tedna. Aluminijasta folija bo grela obolelo mesto ter pripomogla k hitrejši ozdravitvi.

Za hitrejše likanje

Razgrnite jo čez likalno desko, segrejte z likalnikom, nato nanjo položite kos oblačila, ki ga je potrebno zlikati. Folija bo zadržala toploto in še tako zmečkan kos perila bo hitreje brez gubic.

Aluminijasto folijo zmečkajte v kroglice in vrzite v pralni stroj.
Profimedia

Za pranje v pralnem stroju

Oblačila so pogosto statična, nanje se primejo dlake, prah, lasje. Če pa po nesreči poleg oblačil operete še papirnati robček, veste, kakšen je rezultat. Da bi se temu izognili, vzemite tri kose aluminijaste folije, zmečkajte jih v kroglice in vrzite k perilu, ki ga morate oprati. Folija bo preprečila statiko, oblačila bodo še bolj čista.

Vzpostavi kontakt bateriji

Če ste zamenjali baterijo na stenski uri ali daljinskem upravljalniku, pa kljub temu ne deluje, je mogoče, da se je jeziček, ki prevaja kontakt baterije zrahljal. Da bi spet vzpostavili kontakt, vzemite košček aluminijaste folije in položite med baterijo in prevodnim jezičkom. Ker je aluminijasta folija tudi prevajalec elektrike, bo naprava začela delovati.

Za brušenje škarij

Če želite nabrusiti škarje, to lahko storite z aluminijasto folijo. Kos folije trikrat prepognite, nato pa večkrat zarežite s škarjami. Hitro boste opazili, da so škarje bolj ostre.

Aluminijasta folija vam bo v pomoč tudi pri pečenju.
Profimedia

Model za pecivo

Ne le, da lahko z aluminijasto folijo pokrijete pecivo, ki ga pečete, in tako preprečite, da bi se preveč zapekel, iz nje lahko izdelate tudi model. Če potrebujete model v obliki srčka, zvezde ali kakršne koli druge oblike, ga preprosto naredite iz aluminijaste folije.

Več svetlobe za lončnice

Vam lončnice ne uspevajo najbolje, dobijo premalo svetlobe? Potrebujete karton in aluminijasto folijo. Oblecite karton z aluminijasto folijo, prepognite ga na sredini in postavite za lončnico. Svetloba se bo ujela, aluminijasta folija pa jo bo odbila do rastline.

Upočasnjuje zorenje banan

Če želite preprečiti prehitro zorenje banan, jim peclje povijte v aluminijasto folijo. Upočasnili boste zorenje.
{embed_youtube}https://youtu.be/aar6heL-oLU{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta