4 nasveti za čisto in sijoče stranišče

L. P. L.
11.06.2019 06:18

Čiščenje straniščne školjke je včasih prava muka. Sredstva, ki stranišče dobro očistijo, so največkrat polna kemikalij in škodljiva za nas ter okolje. Pa tudi poceni niso. Preberite nekaj trikov, kako lahko drugače očistite stranišče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stranišče lahko temeljito očistite tudi z naravnimi živili.
Profimedia

Soda bikarbona in limona

Nepogrešljiva soda bikarbona spet nastopa. Povsod jo lahko uporabite, nikjer vas ne bo razočarala. Potrebovali boste približno 200 gramov sode bikarbone in sok polovice limone. Zmešajte skupaj ter z dobljenim čistilom natrite notranjost stranišča, pokrov stranišča, tudi zunanji del, če je potrebno. Pustite delovati vsaj eno uro, če je umazanija trdovratna, pa tudi dlje. Nato stranišče dobro očistite s krtačo in zunanje dele obrišite s papirnatimi brisačami. Stranišče splaknite z vodo, spet bo čisto in dišeče.

Boraks in limona

Boraks lahko kupite v lekarni, deluje podobno kot soda bikarbona. Zmešajte boraks in limonin sok v razmerju dva proti ena in nanesite na stranišče. Pustite eno uro, nato pa zdrgnite stranišče s krtačo in splaknite z vodo.

Limona in eterična olja očistijo in odišavijo stranišče.
Profimedia

Gazirana pijača

Nekoliko nenavadno se zdi, pa mnogi pravijo, da deluje. Še najbolj poznana kot dobro čistilo je od gaziranih pijač kokakola. V stranišče, pod robove školjke, nalijte gazirano pijačo, kokakolo, ta vsebuje kislino, ki odpravlja umazanijo. Pustite delovati preko noči, zjutraj pa zdrgnite s krtačo in splaknite z vodo.

Kis in eterično olje

Za pripravo tega naravnega čistila boste potrebovali pol skodelice alkoholnega kisa, pol skodelice sode bikarbone in deset kapljic eteričnega olja čajevca.
V stranišče najprej nasujte sodo bikarbono, dodajte olje čajevca, na koncu pa previdno nalijte še kis. Mešanica se bo malce penila, ko se preneha, stranišče tam, kjer je še ostala umazanija, zdrgnite s krtačo in spustite vodo.

Soda bikarbona bo očistila vaše stranišče.
Profimedia

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta