3 enostavni nasveti, s katerimi boste privarčevali denar

Petra Logar Petra Logar
10.06.2019 06:18

Marie Kondo ima mnogo sledilcev na družbenem omrežju YouTube. Svoje nasvete nesebično deli in z njimi mnogim pomaga do lepšega življenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kupite tisto, kar imate zapisano na spisku.
Profimedia

Med drugim svetuje, da med čiščenjem stanovanja vedno primete v roke vsak predmet, ki ga imate. Če občutite srečo, če imate na predmet, ki ga držite, lepe spomine, ga očistite in položite nazaj. Če ne občutite ničesar, morda celo negativna čustva, ga ne potrebujete. Zavrzite ga ali podarite dalje.
Na tak način bo vaše stanovanje zadihalo in vanj boste spustili pozitivno energijo. S to metodo pa ugotovimo tudi, kaj potrebujemo in česa ne ter prenehamo zapravljati denar za nepotrebne stvari.
Trije nasveti Marie Kondo, s katerimi boste privarčevali denar, so:

Ne kupujte stvari, ki jih ne potrebujete

Ko boste prvič počistili stanovanje po nasvetu Marie Kondo, se vam bo morda zazdelo, da je vaš dom preveč prazen in da potrebujete nove stvari. A ne pozabite, da že imate vse, kar potrebujete, in vse tisto, kar vam prinaša srečo, in da ste zavrgli le stvari, ob katerih ne občutite ničesar in jih ne potrebujete. Če vam je žal, da ste določene predmete zavrgli, počakajte nekaj dni in ugotovili boste, da ste storili prav in da je vaš dom resnično bolj pozitiven. Ko boste spoznali to, boste denar, ki ste ga prej namenjali stvarem, ki jih ne potrebujete, porabili bolje.

Urejene omare so bolj pregledne.
Profimedia

Bodite pozorni na stvari, ki jih že imate

Se vam je kdaj zgodilo, da ste določeno stvar kupili, nato pa doma ugotovili, da jo dejansko že imate? To je lahko hrana, nek predmet, oblačila ali kaj drugega. Če je vaš dom neorganiziran, se to povsem lahko zgodi. Pa ne le enkrat. Enostavno pozabimo, kaj imamo in kaj dejansko potrebujemo. Če boste svoje stanovanje pospravili in stvari organizirali, če bodo vaše omare urejene, se vam to skoraj ne bo več moglo pripetiti.
Za stvari, za katere ste prepričani, da jih res potrebujete, pa pred nakupom že doma sestavite spisek. Tako ne boste kupili nič nepotrebnega. Na tak način boste zadovoljili svoje potrebe (kupovali boste po spisku želja), ne boste pa zapravljali denarja za nepotrebne stvari, ki so v trgovini postavljene tako, da jih želite imeti.

S preprostimi nasveti lahko privarčujete nekaj denarja.
Profimedia

Kupite tiste stvari, ki manjkajo

Marie pravi, da bi morale biti omare pospravljene tako, da bi se točno videlo, kaj je v njih. Tako garderobne omare kot tudi tiste, kjer hranimo živila in druge stvari.
Preden se odpravimo v trgovino po nakupih, naredimo jedilnik za teden dni in kupimo le tisto, česar doma nimamo. Jedilnik lahko sestavimo tudi na podlagi živil, ki jih doma že imamo in jih je potrebno porabiti. Tako se živila ne bodo pokvarila.
Organiziranost in urejenost doma pomaga, da je pretok pozitivne energije sklenjen, privarčujemo denar in čas in naše bivanje je lahko veliko lepše.
{embed_youtube}https://youtu.be/txitE3-QqWY{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta