(FOTO) Občina Šoštanj: Silovit veter podiral drevesa in odkrival strehe. Na Koroškem mnogi brez elektrike

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
19.07.2023 09:20

Gasilci so imeli včeraj v občini Šoštanj veliko dela. Posredovati so morali v kar 38 intervencijah. Več težav tudi na Koroškem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občina Šoštanj

Silovit veter je včeraj nemalo težav povzročil tudi na območju občine Šoštanj, odkoder so sporočili, da je veter podiral drevesa in odkrival strehe. Najnujnejše so opravili že sinoči, z delom tudi že danes, so pojasnili.

Največ intervencij v mestu Šoštanj

Gasilci so včeraj posredovali v 38 intervencijah - največkrat so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) PGD Šoštanj, in sicer 25-krat, 11 intervencij so zabeležili v PGD Topolšica in po eno PGD Lokovica in Gaberke. Sodelovalo je več kot 80 gasilcev s 15 vozili. Kot še navajajo v šoštanjski občini, se je sinoči v Gasilskem domu Šoštanj sestalo občinsko gasilsko poveljstvo in štab Civilne zaščite.

Vodstvo Občine Šoštanj, občinski poveljnik civilne zaščite Peter Radoja in poveljnik občinskega gasilskega poveljstva Klemen Mežnar si bodo danes po 12. uri ogledali škodo na terenu.
Občina Šoštanj
Silovit veter je odkrival tudi strehe.
Občina Šoštanj
Posledice včerajšnjega neurja v Šoštanju
Občina Šoštanj

Pri odpravljanju posledic sodeloval tudi župan

Župan Občine Šoštanj Boris Goličnik in poveljnik občinskega gasilskega poveljstva Klemen Mežnar sta se ob tej priložnosti zahvalila vsem operativnim gasilcem za požrtvovalnost in nesebično pomoč. Župan, ki je tudi sam sodeloval pri odpravi posledic neurja, je gasilcem obljubil tudi podporo Občine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta