Zmanjšajte trebušček še pred prazniki: Teh 5 trikov bo v 14 dneh naredilo opazno razliko

Bonbon Bonbon
17.11.2022 06:00

Prazniki se približujejo in s tem naše telo kar hrepeni po novih zalogah maščob, ki bi ga grele v mrzlih zimskih nočeh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

A telo lahko prelisičimo in poskušamo nekaj maščobnih blazinic zmanjšati še pred prazniki, namesto da že sedaj planiramo, katere ekstremne shujševalne metode se bomo lotili po novem letu. Zmernost pri hrani seveda ostaja ključna, pomagala vam bo prehrana z manj ogljikovimi hidrati in soli.

Profimedia

Trebušček lahko zmanjšamo že v 14. dneh z nekaj preprostimi triki:

1. Začinimo hrano s pekočimi začimbami, kot je na primer kajenski poper, saj se s tem pospeši metabolizem in porabi več telesnih maščob.

2. Uživajmo zdravo maščobo. Mononenasičene in omega-3 maščobne kisline so odlične pri boju z maščobo, ki se nam nalaga okoli trebuha. Te vrste maščob potrebujejo tudi dlje časa, da se prebavijo, zato imamo dlje časa občutek sitosti.

3. Zagrejmo se in shujšajmo s srkanjem zelenega čaja, ki pomaga pri oksidaciji maščob ter pri boju z boleznimi in vnetji.

Shutterstock

4. Ne podcenjujmo mlečnih izdelkov, saj so odlični vir kalcija, ki pomaga zmanjšati telesno maščobo in maščobo, ki se nalaga okoli trebuha.

5. 'Pokurimo' stres in maščobe z uživanjem več vitamina C, ki zmanjšuje raven kortizola po doživljanju stresnih situacij. Poskušajmo zaužiti dnevno vsaj dve vrsti hrane, ki je bogata z vitaminom C (kivi, pomaranča, paprika …).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta