(VIDEO) Novi trend: Mlade ženske ne želijo več nositi nedrčkov, kaj pravi psihologinja?

A.L.
18.08.2023 10:02

Tiktokerka Vaninileon je postala viralna, potem ko je napovedala, da bo ves teden poskušala biti brez nedrčka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ženske generacije Z ne želijo več nositi nedrčkov, novi trend pa je postal hit. Oznaka "brez modrca" ima na omrežju TikTok več kot 600 milijonov oznak. Sliši se seksi, a ženske večinoma pozirajo v zabavnih oblekah brez nedrčka, da bi pokazale, da so različne oblike prsi normalne.

Tiktokerka Vaninileon je postala viralna, potem ko je napovedala, da bo ves teden poskušala biti brez nedrčka. Pojasnila je, da poleti nerada nosi nedrčke, saj ji pokvarijo modne kombinacije. "Iskreno povedano, vidijo se pod vsakim topom," je pripisala k videoposnetku in zbrala na milijone ogledov. "Z velikim zanimanjem bom spremljala tvojo dogodivščino.", "Verjemi mi, da te nihče ne bo obsojal.", "Naj bosta svobodni.", "Podpiram.", so ji sledilci zapisali v komentarjih.

@vaninileon

🥹 iykyk

♬ for the trans folks only - Aiden • the flamingo
@titsaretits “Bounce when she walk” 😳 #titsaretits  #hottie #teenagelife #hotgirilsummer #nobra #bralesslife #nobraclub #dancechallenge #halaybaşı #halaycılar #weddingtiktok #weddingdress #tightdress #reels #hotmomlife #muslimtiktok #foryoupage #paratii ♬ Bounce When She Walk - Ohboyprince

Seveda pa ni vsaka ženska pripravljena na ta trend. TikTokerka Lacey Claire je posnela video, v katerem je pokazala svoj videz brez modrčka v kratkem belem topu, da bi poudarila, da trend ne pristaja vsem. Nasmejala je milijone ljudi in številne ženske so se strinjale, da še niso povsem pripravljene, da bi se pridružile trendu brez nedrčkov. 

@thelaceyclaire5 Why they so long though #sickandtwisted ♬ original sound - ab

Psihologinja Carly Dober je za New York Post pojasnila, da je trend nenošenja nedrčkov revolucija mladih žensk. "Čustveno in psihično je lahko nenošenje nedrčka sporočilo o tem, kako se želite predstaviti svetu, pa tudi, kako želite zakriti zelo običajne dele telesa," je dejala in dodala, da se mnoge ženske počutijo osvobojene, ko ne nosijo modrčka, kar je znak, da lahko trend pozitivno vpliva na tiste, ki se ga odločijo sprejeti. "Mislim, da je vse, kar ljudem omogoča, da se svetu predstavijo takšni, kot so, na koncu koristno," je zaključila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta